Ismét a győztes úton az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

Győzni tudott Érden az FC Nagykanizsa. A 10. helyen álló Pest megyeiek két rosszul sikerült találkozó után fogadták Gombos Zsolt csapatát. A mérkőzést eldöntő találatot a piros-kékek kapitánya, Kovalovszki Máté szerezte, a végeredmény 0-1 lett.

Csakúgy, mint a Dunaújváros és a Kaposvár ellen, most is jól kezdte a párharcot az igencsak nehéz talajú érdi pályán a dél-zalai gárda. A hetedik percben Lőrincz Bencét buktatták a tizenhatos közelében. A jogos szabadrúgás mögé Kovalovszki Máté állt, aki aztán nem hibázott.

A gól után nagyjából 15-20 percig érezhető mezőnyfölényben játszottak a vendégek, de túl sok helyzet nem adódott. A széleken próbálta megverni ellenfelét a Kanizsa, Lőrinczet és Winklert is sokszor keresték a társak. A hazaiakat erősíti a Dél-nyugati csoport egyik leggólerősebb játékosa, Monori Norbert, mégis a 30. percben adódott az első érdi kapura lövés, amit magabiztosan fogott a kezdőbe visszakerülő Kálovits. Ezt követően volt néhány erősebb perce a vendéglátóknak, de helyzetig nem jutottak, aztán a szünetig visszaesett a meccs tempója.

A második játékrész azonban 3 kisebb lehetőséggel indult. Az első az Érd előtt adódott, Farkas Bálint ügyesen vert meg három kanizsait is, a lövését azonban Bence Szilárd blokkolta. Erre jött két kanizsai helyzet. A szögletekkel rendre meggyűjt a baja a hazaiaknak, Lőrincz és Sági is gólt szerezhetett volna, azonban előbb Pillár-Bán nagy bravúrral védett, majd Lőrincz fejelt mellé.

A hátralévő majd 30 percben nagyobb helyzetet nem láthatott az érdi publikum a nem túl nagy tempójú meccsen, amit így 1-0-ra behúzott a Nagykanizsa. Mint azt Gombos Zsolt elmondta, a két rosszul sikerült találkozó után lélektanilag nagyon fontos volt a 3 pont megszerzése.

foci

–  Két hete nem úgy megy, mint ahogy szeretnénk. Két meccsen szereztünk 1 pontot. S ez volt a cél, hogy nyerjük meg ezt a mérkőzést, szóval gratulálok a csapatomnak, mert odatették magukat. Mindenki, minden játékos. Mondtam, hogy rotálni fogok, kicsit belenyúltam a kezdőbe. Aki eddig kevesebb játéklehetőséget kapott, mind a hárman végigjátszották a mérkőzést. Bebizonyították, hogy nem véletlenül vannak itt. Örülök neki – fogalmazott Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

Az egykor NB II-es célokért küzdő Èrd jelenleg nincs túl jó formában, hiszen a gárdonyi sikert leszámítva, 5 vereség szerepelt a nevük mellett. Ugyan a Kanizsa ellen megjött a hatodik is, de a hazaiak trénere, Ebedli Zoltán nem volt elégedetlen, hiszen az új, ötvédős felállás kellő stabilitást adott a csapatának.

– Egész héten azt sulykoltam a játékosokba, hogy legyen egy stabil védekezésünk, s ez működött is. A kapott gólt azt pontrúgásból kaptuk, azon kívül nagy helyzete nem volt a Kanizsának. Szóval büszke vagyok a srácokra, gratuláltam nekik. Mindenképpen lehet ebből építkezni. Nyilván a támadójátékunk nem volt az igazi, egy nagyobb helyzetünk volt, azon kívül viszonylag kevés, de ez is volt a cél, hogy a védekezésünk stabil alapokat adjon a meccshez, s ez sikerült – tudtuk meg Ebedli Zoltán, az Érdi VSE vezetőedzője. 

A Kanizsa kezdőjébe Bence Szilárd először került be a tavaszi szezonban. Nála is többet várt Sági és Józsa. Előbbi legutóbb 2023. október elsején futott ki első perctől a pályára, míg a saját nevelésű védő 2023. április 30-án volt ott a dél-zalaiak kezdő tizenegyében. Húsvétvasárnap komoly csörte vár Gombos Zsolt együttesére, hiszen 16 órától a második helyen álló Szentlőrinc érkezik az Olajbányász-stadionba.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.