+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Átadták a Városi Rapid Egyéni Sakkbajnokság díjait
2019. május 15. szerda 16:00
Átadták a Városi Rapid Egyéni Sakkbajnokság díjait
Az elmúlt hétvégén rendezett megmérettetés legjobbjai délelőtt vehették át az elismeréseket a polgármesteri hivatalban.
Nagykanizsa

Átadták a Városi Rapid Egyéni Sakkbajnokság díjait – az elmúlt hétvégén rendezett megmérettetés legjobbjai délelőtt vehették át az elismeréseket a polgármesteri hivatalban. Az Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokságot szeptemberben rendezik, a megmérettetésen Papp Nándor, Marosvölgyi Ferenc és Földesi Zoltán képviseli a várost.  

Hatodik alkalommal rendezik meg Nagykanizsán az Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokságot, melynek városi elődöntőjét az elmúlt hétvégén tartották. A legjobb sakkozóknak járó díjakat ma adták át. A megjelenteket pedig Dénes Sándor polgármester is köszöntötte.   

– Hét pályázó volt, heten voltak olyan bátrak, hogy beneveznek ebbe és gratulálok mindannyijuknak természetesen, és ezt a szerény díjazást pedig ilyenkor szoktuk megtenni – mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere. Papp Nándor immár negyedik alkalommal nyerte meg a Városi Rapid Egyéni Sakkbajnokságot. Ezzel ő lesz az egyik, aki képviseli Kanizsát a szeptemberi szeniorbajnokságon. Szerinte nagyon jó, hogy az ország szenior sakkozói évente ellátogatnak Kanizsára, hogy közösen hódoljanak szenvedélyüknek. 

– Egy óriási, nagyon jó kezdeményezés volt első perctől fogva. Hogy mondjam? Kis túlzással rajongok érte, hogy az országból összehozzuk az idősödő játékosokat, és évről évre kiderül, hogy ragyogóan érzik magukat, és mindig eljönnek, és az a hatvan-hetven ember mindig itt van Kanizsán – nyilatkozta Papp Nándor.

Marosvölgyi Ferenc másodikként végzett a bajnokságon. Híradónknak elárulta, hogy szívesen ül asztalhoz akár fiatalok ellen is. – Zalakaroson vagyok leigazolva. Napi szinten én is a neten játszok. Hát egyszer sikerült a Nándit megverni, akkor első lettem. De azt hiszem, hogy enyém az örökös második helyezés. Legalábbis egy darabig. De én szeretem csinálni, és ez nagyon jó – fogalmazott Marosvölgyi Ferenc.

Harmadik helyen Földesi Zoltán végzett. Az Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokságot szeptember 19-20-án rendezik Kanizsán, addig viszont a várost képviselő sakkozók folyamatosan gyakorolnak, hogy a legjobb formájukat hozzák majd. 

Galéria
további friss hírek
16
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
Méltó módon emlékezik Nagykanizsa Szent Istvánra
16
aug.
20:00
1
Nagykanizsa
FC Nagykanizsa U13 felkészülési mérkőzés
16
aug.
15:52
1
Nagykanizsa
Foci és medencés sárkányhajózás várja a sportok szerelmeseit a hétvégén.
Foci és medencés sárkányhajózás várja a sportok szerelmeseit a hétvégén. Holnap 11 órától első tétmeccsüket vívják a szezonban a kanizsai női labdarúgók – a..tovább olvasom
16
aug.
14:54
3
Nagykanizsa
A pirotechnikai eszközök azonban hang- és fényhatással járnak, ez pedig sokként érheti a házi kedvenceket.
A pirotechnikai eszközök azonban hang- és fényhatással járnak, ez pedig sokként érheti a házi kedvenceket. A megriadt állatok pedig nemcsak elszökhetnek, hanem félelemből támadhatnak is. A Nemzeti..tovább olvasom
16
aug.
14:43
4
Nagykanizsa
Még két hétig lehet voksolni a legszebb kanizsai kertekre.
Még két hétig lehet voksolni a legszebb kanizsai kertekre. Bár a zsűrizés lezárult, a verseny kanizsai szervezői idén is meghirdették a közönségszavazást a legnagyobb közösségi oldalon. Nagykanizsa már hetedik..tovább olvasom
16
aug.
14:30
6
Nagykanizsa
A szervezők még a tavalyi nagykanizsai Spartan Race-en hirdettek jótékonysági futamot, az abból befolyt összeget pedig a gyermekotthonnak ajánlották fel.
16
aug.
14:25
4
Nagykanizsa
2020 áprilisában ugyanis huszadik alkalommal rendezik meg a tanévzáró estjüket, amire új koreográfiákkal, sok meglepetéssel és egy kiállítással is készülnek a szervezők.
16
aug.
14:18
4
Letenye
A 36. Mura Menti Napok programsorozatának részeként több mint húsz alkotó érkezett a településre, hogy együtt élvezze az alkotás örömét.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
21:05
Lapozó
híradó 2019.08.16

ÚJ BÚTOROK ÉS JÁTÉKOK – a Spartan tavalyi kanizsai jótékonysági futamán befolyt összegből konyha és lakószobák újultak meg a gyerekotthonban  

TENGERRE MAGYAR! – a Teker Egyesület 41 tagja indult reggel kerékpárral az Adriára, az idei cél a szlovéniai Portorož, a bringások most a Giro d’Italia jegyében tekernek 

VÁRJÁK A LÁJKOKAT – már lehet szavazni a legszebb kanizsai konyhakertekre, a tét a közönségdíj

partnereink
NaGESZ
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu