Megünnepelték a bor és a szóda találkozását – ötödik alkalommal rendeztek Fröccsnapot Cserfőn. Az érdeklődők mintegy féltucat bort kóstolhattak szombaton az Antal Pince Borháznál. A rendezvény célja, hogy megismertesse az emberekkel a Kanizsa környéki borokat.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a cserfői Fröccsnap, évről évre többen látogatják a rendezvényt. – Kíváncsi vagyok rá, mert még nem voltam ezen a rendezvényen. Márton-napi körmeneten mindig itt vagyok, de „fröccsön” még nem voltam, pedig szeretjük a fröccsöt - említette Tóth Árpád.
A környékbeli szőlősgazdáknak több problémával is meg kellett küzdeniük a tavalyi termésért, de így is kiváló nedűket kóstolhattak a borbarátok az ötödik cserfői Fröccsnapon. – Megvert bennünk a jég, kétszer is. Így fele annyi termésünk lett, mint amennyi szokott. De minőségre azt tudom mondani, hogy jó, hála Istennek, ami megmaradt, azt meg tudtuk óvni annyira, hogy elég jó minőséget ki tudtunk hozni belőle - mondta Nagy Lajos, az Antal Pince Borház tulajdonosa.
Az érdeklődők – egyebek mellett - chardonnay, sauvignon blanc, olaszrizling, rozé és vörösborokat is kóstolhattak az idei Fröccsnapon.
adás
magazin
híradó