+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hit és boldogság
2019. augusztus 8. csütörtök 15:03
Hit és boldogság
22. alkalommal rendezték meg a Jézus Szíve Plébánia imatáborát.
Homokkomárom

Már 22. alkalommal rendezték meg a Jézus Szíve Plébánia imatáborát. A három helyszínen tartott program célja, hogy a hit és a szeretet erejével segítsék a fiatalok istenhívő felnőtté válását. A három csoport ma Homokkomáromban találkozott, majd a táborozók együtt vettek részt a Varga László megyés püspök által celebrált szentmisén.

Tánc, pingpong és csocsó is szerepelt a ma délelőtti programban Homokkomáromban. A Jézus Szíve Plébánia tábora több éve nagy sikernek örvend az általános és középiskolások, valamint az egyetemisták körében is. És nem csak Zalából érkeznek résztvevők. – Voltam már kétszer Galambokon is, ugye ott a kicsik vannak. Szerintem a közösség miatt tértem vissza, s szerintem egy lelki feltöltődést is lehet itt kapni – fogalmazott Paulik Villő.

A táborban másodszor vesz részt Kovács Kendra. – Úgy hallottam a táborról, hogy anyukám találta interneten. Egyébként kaposvári vagyok, s nem is vallásos iskolába járok, szóval először megrémisztett ez a tábor, de ahogy azt láthatjátok ismét eljöttem, mert nagyon tetszik ez a tábor. A közösség miatt vagyok itt – árulta el.

A résztvevők száma két évtized alatt csaknem ötszörösére nőtt. A szervezők szerint a siker egyik legfontosabb oka, hogy az ima és a lelki értékek fontosságára sajátos, a diákok életkorához illő programokkal világítanak rá. – A játék és a szórakozás mellett hangsúlyt kap az is, hogy beszéljünk arról, ami szerintünk értéket ad egy-egy életnek. Ez az, amit az evangélium alapján próbálunk megértetni velük. S mindenkinek a maga szintjén kínálunk megoldásokat. A kicsik keresztrejtvényt fejtenek, színjátszásba vesznek részt, míg a nagyok lelki beszélgetést folytatnak kispapokkal, atyákkal – hangsúlyozta Horváth Balázs, az imatábor egyik fő szervezője.

Varga László, a kaposvári egyházmegye püspöke a mai szentmisén a teljes hittel, valódi bátorsággal meghozott döntések fontosságáról prédikált. – Hoztál-e már döntést abban, hogy szeretnék keresztény lenni? Kereszténynek lenni több, mint vallásosnak. A keresztény azt jelenti, hogy krisztusi. Hoztál-e már döntést, akárhány éves is vagy, abban, hogy én szeretnék krisztusi lenni? S erre nem jó válasz az, hogy „mit gondol, miért vagyok itt a táborban” – tette fel a kérdést a főpásztor.

A tábor az általános iskolásoknak holnapig tart, az idősebbek egy nappal tovább maradnak Homokkomáromban, illetve Garaboncon.

Galéria
további friss hírek
13
okt.
18:54
1
Nagykanizsa
Újabb cég fejlődik az ipari parkban
13
okt.
13:13
1
Nagykanizsa
Röntgen Kanizsa Kupa
12
okt.
15:14
1
Nagykanizsa
Kanizsai Vadmacskák SE – ELTE Fortis 87–65
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Átadták kibővített térfigyelő kamerahálózatot Nagykanizsán
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Gálaesttel nyitották meg az Idősek Hetét
11
okt.
16:32
2
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. városszerte a társasházi hulladék gyűjtésére használatos, 770 és 1100 literes tartályokat tisztítja a jövő hét elején.
11
okt.
16:19
4
Nagykanizsa
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve.
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve. A rendszeresen segítő donorok mellett hét új véradó is érkezett tegnap a könyvtárba.  Az..tovább olvasom
11
okt.
16:16
5
Nagykanizsa
Vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben.
Megkezdődik a Múzeum tér felújítása – vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben. A Területi Infrastrukturális Fejlesztések projekt keretében tovább folytatódnak az..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.10.11

A BIZTONSÁGÉRT – átadták a város kibővített térfigyelő kamerarendszerét, már 129 ponton működik a legmodernebb technika 

MEGFELELŐ KÖRÜLMÉNYEK – felavatták a Teleki utcai idősek otthona új részlegét, így a demenciával küzdők gondozása Kanizsán is biztosított 

IDŐTÁLLÓ ÉS GYERMEKBARÁT – birtokba vették a legkisebbek a Pipitér-óvoda gumiburkolatú biciklipályáját

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu