+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Határon túlról, szívektől innen..!
2019. augusztus 23. péntek 09:22
Határon túlról, szívektől innen..!
21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban.
Zalaszabar

21 kárpátaljai gyerek nyara vált felejthetetlenné a Holnapocska Táborban. A kilencnapos tábort ötödik alkalommal rendezték meg a Zala Megyei Közgyűlés támogatásával. A munkácsi és Munkács-környéki fiatalok kiválasztásában a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség segít zalai partnereinek.

Már több mint öt éve határozta el a Szabadics házaspár, hogy vendégül lát kárpátaljai gyerekeket a Holnapocska Táborban azért, hogy a fiatalok még jobban megismerhessék Magyarországot, a magyar történelmet és Dél-Zala páratlan értékeit. Kezdeményezésüket immár négy éve a Zala Megyei Közgyűlés is támogatja. – Az ötlet akkor született meg, amikor éppen harcok dúltak Ukrajnában, és láttuk azt az újságokból, híradásokból és az ismerősökön keresztül, hogy ott a gyerekeknek és a családoknak sokkal nehezebb. Azt gondoltuk, hogy ha onnan ki tudjuk őket szakítani és a földrajzi távolságot tekintve is egy messzi vidékre elhozni, ami szerintem ráadásul az ország legszebb része is, akkor valószínű, hogy ezzel picit fel tudnak üdülni, kicsit kikapcsolódnak és elvonatkoztatják magukat az otthoni eseményektől - fogalmazott Szabadics Zoltán, a Holnapocska Tábor alapítója.

A 21 diák és két kisérőjük múlt pénteken érkezett Zalaszabarba. A fiatalok rengeteg olyan programon vettek részt, amelyekre otthon nincs lehetőségük. – A tábor nagyon élménydús volt, tapasztalatokban gazdag, életre szóló élményeket szereztek a gyerekek. Azt gondolom, amit itt átéltek, az egy életre megmarad bennük, hiszen nagyon sok gyereknek nincs lehetősége ilyen játékokat, programokat kiélvezni odahaza. Nagyon élvezték őket, cserkészekről beszélünk, tehát ezek a gyerekek nagyon bátrak, nagyon ügyesek, szóval a legtöbb játékot mindenki ki merte próbálni - említette Pappp Gabriella, a Nagyberegi Református Gyülekezet hitoktatója.

A zobori kalandpark játékait és hullámvasútját is kipróbálhatták a táborozók. A házigazdák több, a térség természeti értékeit bemutató kirándulást is szerveztek, valamint a környék fürdőibe is ellátogathattak a kárpátaljai diákok. – Nagyon sokat játszottunk itt, voltak különböző programok. Zalakarosba is elmentünk fürödni, és ott is nagyon jól éreztük magunkat. Voltak nagyon nagy csúszdák, amik elég veszélyesek, de nagyon jó volt…S aztán voltunk a Balatonon is, az is nagyon jó volt - mondta Kozma Miranda.

A program ma tábortűzzel és karaoke esttel zárul, majd szombat délelőtt indulnak haza a kisdiákok, akik közül többen csak ennek a tábornak köszönhetően járhattak Magyarországon.

Galéria
további friss hírek
13
okt.
18:54
1
Nagykanizsa
Újabb cég fejlődik az ipari parkban
13
okt.
13:13
1
Nagykanizsa
Röntgen Kanizsa Kupa
12
okt.
15:14
1
Nagykanizsa
Kanizsai Vadmacskák SE – ELTE Fortis 87–65
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Átadták kibővített térfigyelő kamerahálózatot Nagykanizsán
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Gálaesttel nyitották meg az Idősek Hetét
11
okt.
16:32
2
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. városszerte a társasházi hulladék gyűjtésére használatos, 770 és 1100 literes tartályokat tisztítja a jövő hét elején.
11
okt.
16:19
4
Nagykanizsa
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve.
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve. A rendszeresen segítő donorok mellett hét új véradó is érkezett tegnap a könyvtárba.  Az..tovább olvasom
11
okt.
16:16
5
Nagykanizsa
Vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben.
Megkezdődik a Múzeum tér felújítása – vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben. A Területi Infrastrukturális Fejlesztések projekt keretében tovább folytatódnak az..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.10.11

A BIZTONSÁGÉRT – átadták a város kibővített térfigyelő kamerarendszerét, már 129 ponton működik a legmodernebb technika 

MEGFELELŐ KÖRÜLMÉNYEK – felavatták a Teleki utcai idősek otthona új részlegét, így a demenciával küzdők gondozása Kanizsán is biztosított 

IDŐTÁLLÓ ÉS GYERMEKBARÁT – birtokba vették a legkisebbek a Pipitér-óvoda gumiburkolatú biciklipályáját

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu