+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Több 100 milliós fejlesztés
2019. augusztus 23. péntek 09:25
Több 100 milliós fejlesztés
Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit.
Nagykanizsa

Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit. A projekt részeként létrejött egy modern, 1100 négyzetméteres üzemcsarnok szociális helyiségekkel, fűtött gyártórésszel, továbbá több nagy értékű eszközt is beszerzett a cég, így csökken a gyártási idő és költséghatékonyabb lett az előállítás is.

A vállalkozás fő tevékenysége a fémszerkezetgyártás. Fontos mérföldkő a Két Salamon Bt. életében a mai projektzáró ünnepség. A családi vállalkozás az elmúlt két évben hatalmas fejlődésen ment keresztül. A pályázatok eredményeképp javult a cég versenyképessége, valamint további munkahelyeket is teremtettek. - Elsősorban kis és közepes vállalkozások fejlesztettek itt, az ipari parkon belül, vagy telepedtek ide. Ez azt jelenti, hogy jelentős mértékben, több 100 fővel tudták növelni a foglalkoztatottak számát. Összességében azt lehet mondani, hogy Nagykanizsán jóval több mint 1000 fővel nőtt az új munkahelyek száma, így körülbelül 4 százalékra esett vissza a munkanélküliség, ami előtte, körülbelül 10 százalék volt - mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

A helyi vállalkozások fontos szerepet töltenek be Nagykanizsa életében. Dénes Sándor polgármester kifejtette, a város számára fontos, hogy a vállalkozások sikeresek és eredményesek legyenek. -  Mi munka van e mögött, tervezés és bátorság. Ők rájöttek arra, amire minden vállalkozónak és vezetőnek rá kell jönnie: ha nem fejlesztünk, lemaradunk. A város életében a vállalkozók nagyon fontosak. Mindenki tudja, hogy a működésünkhöz elengedhetetlenek azok a források, azok az adóforintok, amelyek a város kasszájába kerülnek – fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

A projektzáró ünnepségen Radics Bálint ismertette a pályázattal kapcsolatos tudnivalókat. - Összességében elmondható, hogy minden egyes forint mellé 2 forintnyi támogatás társult és valósult meg a fejlesztés révén. A beruházás célja a kapacitásbővítés, a versenyképesség növelése és a technológiai innováció volt - hangsúlyozta Radics Bálint a Széchenyi Programiroda tanácsadója.

A cég egy modern, 1100 négyzetméteres gyártócsarnokot épített az ipari parkban. Az eszközöket pedig több korszerű géppel bővítették, ezek között egy ipari robot is van, aminek segítségével csökkent a gyártási idő és költséghatékonyabb lett az előállítás is. - Húsz éve kezdtük a vállalkozásunkat édesapámmal egy családi vállalkozásként. A nulláról, egy garázsból indultunk el és folyamatosan fejlesztettünk, nagyobb műhelybe költöztünk. A cél igazából az volt, hogy egy saját műhelyben tudjunk dolgozni, egy komoly technológiával. Ez most, 2019-ben tudott megvalósulni, most készültünk el a csarnokkal és a beruházással is - mondta el Salamon Attila a Két Salamon Bt. ügyvezetője. Az ügyvezető hangsúlyozta, a jövőben is főleg nagykanizsai cégekkel szeretnének együtt dolgozni.

Galéria
további friss hírek
13
okt.
18:54
1
Nagykanizsa
Újabb cég fejlődik az ipari parkban
13
okt.
13:13
1
Nagykanizsa
Röntgen Kanizsa Kupa
12
okt.
15:14
1
Nagykanizsa
Kanizsai Vadmacskák SE – ELTE Fortis 87–65
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Átadták kibővített térfigyelő kamerahálózatot Nagykanizsán
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Gálaesttel nyitották meg az Idősek Hetét
11
okt.
16:32
2
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. városszerte a társasházi hulladék gyűjtésére használatos, 770 és 1100 literes tartályokat tisztítja a jövő hét elején.
11
okt.
16:19
4
Nagykanizsa
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve.
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve. A rendszeresen segítő donorok mellett hét új véradó is érkezett tegnap a könyvtárba.  Az..tovább olvasom
11
okt.
16:16
5
Nagykanizsa
Vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben.
Megkezdődik a Múzeum tér felújítása – vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben. A Területi Infrastrukturális Fejlesztések projekt keretében tovább folytatódnak az..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.10.11

A BIZTONSÁGÉRT – átadták a város kibővített térfigyelő kamerarendszerét, már 129 ponton működik a legmodernebb technika 

MEGFELELŐ KÖRÜLMÉNYEK – felavatták a Teleki utcai idősek otthona új részlegét, így a demenciával küzdők gondozása Kanizsán is biztosított 

IDŐTÁLLÓ ÉS GYERMEKBARÁT – birtokba vették a legkisebbek a Pipitér-óvoda gumiburkolatú biciklipályáját

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu