+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Becsengettek
2019. szeptember 2. hétfő 15:30
Becsengettek
A most induló tanévben az első kilenc évfolyamon valamennyi tanuló már ingyenesen kaphatja a tankönyveket.
Nagykanizsa

Már csak 287 nap és újra nyári szünet – ma reggel becsengettek az iskolákba. A most induló tanévben az első kilenc évfolyamon valamennyi tanuló már ingyenesen kaphatja a tankönyveket, a 2020-as tanévtől pedig a köznevelés valamennyi résztvevője térítésmentesen jut majd a kiadványokhoz. Fontos változás, hogy mától már az iskolai napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok és a vonatok.

Elismeréseket is átadtak a Batthyány Lajos Gimnázium vasárnap délutáni tanévnyitóján. Az iskola igazgatója köszöntéjében kiemelte: a kiemelkedő versenyeredmények mellett az intézmény dolgozói büszkék lehetnek a diákok összetartására, a BLG-szellemiségre. – A prózai számadatoknál fontosabb az, ha a BLG-t igaz szóval tényleg: fészek-, búra-, óvóhelynek és arborétumnak, kalandparknak, sőt „BLGrundnak” tarthatjuk. Igen, ilyen emlékeket gyűjtsetek gimnazista létetekben, mert „az egész élet emlékekből áll, csak mindig a jelen pillanat múlik el olyan gyorsan, hogy észre sem vesszük” - fogalmazott köszöntőjében Balogh László, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója.

Hétfő reggel már el is kezdődött az oktatás: az általános iskolások többségét a szülők is elkísérték. Sokan várták, hogy visszaülhessenek a padba. – Tetszik neki, imádja. Várta, hogy jöhessen - említette Molnár Katalin.

A tanévkezdés első napjait általában együtt izgulják végig a szülők a gyermekükkel. – Sikerült útnak indítani. Nagyon izgulunk, mert iskolát váltottunk. Remélem, itt megtalálja azt, amit keresett, és jól fogja érezni magát nagyon - mondta Szabadi-Csárdi Zsófia.

A tanulók biztonságos közlekedését idén is felügyelik, szeptemberben reggelente és délutánonként a rendőrség, valamint a polgárőrség fokozott figyelmet fordít arra, hogy a gépjárművezetők szabályosan közelítik-e meg a gyalogos-átkelőhelyeket, illetve a közlekedők használnak-e biztonsági övet, gyermekülést.

Galéria
további friss hírek
13
okt.
18:54
1
Nagykanizsa
Újabb cég fejlődik az ipari parkban
13
okt.
13:13
1
Nagykanizsa
Röntgen Kanizsa Kupa
12
okt.
15:14
1
Nagykanizsa
Kanizsai Vadmacskák SE – ELTE Fortis 87–65
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Átadták kibővített térfigyelő kamerahálózatot Nagykanizsán
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Gálaesttel nyitották meg az Idősek Hetét
11
okt.
16:32
2
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. városszerte a társasházi hulladék gyűjtésére használatos, 770 és 1100 literes tartályokat tisztítja a jövő hét elején.
11
okt.
16:19
4
Nagykanizsa
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve.
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve. A rendszeresen segítő donorok mellett hét új véradó is érkezett tegnap a könyvtárba.  Az..tovább olvasom
11
okt.
16:16
5
Nagykanizsa
Vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben.
Megkezdődik a Múzeum tér felújítása – vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben. A Területi Infrastrukturális Fejlesztések projekt keretében tovább folytatódnak az..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.10.11

A BIZTONSÁGÉRT – átadták a város kibővített térfigyelő kamerarendszerét, már 129 ponton működik a legmodernebb technika 

MEGFELELŐ KÖRÜLMÉNYEK – felavatták a Teleki utcai idősek otthona új részlegét, így a demenciával küzdők gondozása Kanizsán is biztosított 

IDŐTÁLLÓ ÉS GYERMEKBARÁT – birtokba vették a legkisebbek a Pipitér-óvoda gumiburkolatú biciklipályáját

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu