+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Egyre jobbak a térség borai
2019. szeptember 16. hétfő 15:15
Egyre jobbak a térség borai
A pénteki minősítésen 10, javarészt zalai borház versengett a fesztivál bora címért, melyet fehér, vörös és rozé kategóriában külön-külön ítélt oda a zsűri.
Nagykanizsa

Egyre jobb borokkal érkeznek a termelők a bor- és dödöllefesztiválra. A pénteki minősítésen 10, javarészt zalai borház versengett a fesztivál bora címért, melyet fehér, vörös és rozé kategóriában külön-külön ítélt oda a zsűri. 

A Kanizsa környéki borházak kínálata már pénteken, a fesztivál első napján elérhető volt. A termelők szerint növényvédelmi szempontból nehéz év mögött áll a borászat, de mindenki a kínálata legjavával érkezett a rendezvényre. – A rozé a sláger. Tudomásul kell venni, meg is értem. Úgy fröccsben, mint tisztán, jól lehűtve 12 fokra. Nagyon finom, én is szeretem. Aztán a rizling fajtákat szeretik nagyon, olaszrizling, rajnai, aztán nekünk van egy cuvée-nk, rajnai-olasz házasításból. Szeretik, tényleg, jó, kelendő bor – mondta Németh Jószef borász.

A Nagykanizsa környéki borokat Németh József mellett Kápolnás Zoltán is képviselte, aki a tavaly a város bora címet is elnyerte. – Az a tapasztalatunk, hogy az idén kifogytak a tartályaink. Akár sajnálni is lehet, mert nagyon gyenge szüretek előtt állunk. A förhénci hegyünket három alkalommal is megverte a jég, úgyhogy terméskiesésünk van, így nyilván a bor mennyisége is sokkal kevesebb lesz – árulta el Kápolnás Zoltán, a Kápolnás Borbirtok borásza. A zsűri péntek délután járta végig az idei Bor- és Dödölle Fesztivál borházait.

A szakemberek szerint évről évre egyre nívósabb, kiváló minőségű zalai nedűk vannak jelen a fesztiválon. – Egy elég bonyolult évjárat volt a ’18-as, hiszen még a ’18-as borok vannak a poharakban, illetve az érlelt boroknál korábbi évjáratok. Nem volt egyszerű a szüret, mert elég meleg volt a ’18-as ősz, és nagyon oda kellett figyelni a fajták szüreti időpontjára. Illetve tudatosan azt kellett a termelőknek eldönteni, hogy milyen szőlőből, milyen tételekből, milyen piaci szegmenst szeretnének megcélozni, illetve milyen borok készüljenek – hangsúlyozta Wolf Sándor zsűritag.

A 16. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztiválon három kategóriában díjazták a borházak által kínált nedűket. A fesztivál fehérbora címet a Kányaváry Borbirtok 18-as évjáratú zalai sárgamuskotálya kapta. A rozé kategóriában a Cézár Vinery zalai cabernet sauvignonját díjazták, a vörösek versenyéből pedig Ősi Gábor Pincészete került ki győztesen. – Minden évben eddig ezüstérmeket kaptunk, mert igaz, hogy 13-as évjárat, de még nyers a bor és nagyon sok idő kellett, hogy bearanyozódjon. Idén viszont már egyre több aranyérmet hoztunk el vele. Most meg megkaptuk a fesztivál vörösbora díjat – nyilatkozta  Ősi Gábor, az Ősi Gábor Pincészet borásza.

A Kányaváry Borbirtok Aranyvessző fantázianevet viselő bora elsősorban a nőknek készült. Szabadics Zoltán pedig nagyon örül, hogy borait egyre többször ismerik el. – Ez a kollégáim érdeme, akik metszik a szőlőt, akik permetezik, gondozzák, szeretik és ápolják. Ez a sok-sok díj, amit sikerült ebben az évben is elnyernünk, ez mind az ő munkájukat dicséri. Mi, tulajdonosok – a feleségemmel együtt – pedig örülünk és büszkék vagyunk rájuk. Egy kicsit visszaigazolás is, hogyha megfelelő energiát és anyagi eszközt teszünk bele, és megfelelő technológiával készítjük a borokat, akkor igen is a közízlést el lehet találni – mondta el  Szabadics Zoltán, a Kányaváry Borbirtok tulajdonosa.

Az ítészek a borházakat is minősítették, mely során kettő arany-, hét ezüst- és egy bronzérem született. A díjazott borokat pedig bárki megkóstolhatta a fesztivál ideje alatt.

Galéria
további friss hírek
13
dec.
19:21
1
Nagykanizsa
Csak módosítással fogadta el a velodrom építését a közgyűlés
13
dec.
18:00
1
Nagykanizsa
Visszatért a Góbé zenekar
13
dec.
16:58
4
Nagykanizsa
A vízelvezetési rendszer hiányosságaival, valamint a keleti városrész lakóinak parkolási nehézségeivel kapcsolatban is érkezett felvetés.
13
dec.
16:40
4
Muraszemenye
A projekt eredményeként a nemzetközi forgalom akadálymentesen haladhat Magyarország és Szlovénia között.
Már kétszer két sávon haladhatnak a korábbi halálúton az autósok. Átadták az M70-es gyorsforgalmi út Letenye és Tornyiszentmiklós közötti szakaszát. A 13,7 kilométer hosszúságú..tovább olvasom
13
dec.
15:51
1
Nagykanizsa
Futsal, kosármeccs, sakk, valamint látványtánc szerepel a hétvége kanizsai sportkínálatában.
Futsal, kosármeccs, sakk, valamint látványtánc szerepel a hétvége kanizsai sportkínálatában. Ma este nyolc órától az NB II Nyugati Csoportjában játszó Nagykanizsai Futsal Club méri össze erejét..tovább olvasom
13
dec.
15:47
1
Bázakerettye
Cáfolja az EMMI szakpolitikusa a bázakerettyei szociális otthonban kialakult egészségügyi vészhelyzetről szóló híreket.
13
dec.
15:42
4
Nagykanizsa
Megvalósíthatósági tanulmányhoz és pontos üzleti tervhez kötötte a velodrom támogatását a közgyűlés.
Megvalósíthatósági tanulmányhoz és pontos üzleti tervhez kötötte a velodrom támogatását a közgyűlés. A többségben lévő ÉVE frakció a tegnapi soros ülésen csak feltételesen..tovább olvasom
13
dec.
15:15
4
Nagykanizsa
Bemutatták Stahl György novelláskötetét.
Bemutatták Stahl György Írásaim című novelláskötetét. A 87 esztendős, arany és gyémánt díjas gépészmérnök a Takács László Irodalmi Kör tagja, kisnovellaíróként..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
07:00
Sztárportré: Edvin Marton
07:30
Egy falat kenyér és egy csipetnyi szó
08:00
Híradó
08:15
Forgószínpad
08:45
Látogató
09:15
09:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
10:15
Lapozó
12:00
12:30
Heti Híradóink
13:45
14:15
Kommentár nélkül – heti válogatás
14:40
15:10
Napi Kanizsa - újranéző
15:35
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
18:40
Csodálattal és hálával
19:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:40
Csurgói KK – PLER Magyar Kupa mérkőzés
21:05
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
21:15
Lapozó
híradó 2019.12.13

A VELODROMRÓL SZÓLT A VITA – a kerékpáros edzőcsarnok építését pontos üzleti tervhez és megvalósíthatósági tanulmányhoz kötötte a közgyűlés, mely ezúttal sem választott alpolgármestert  

KÖZMEGHALLGATÁS – bárki felkereshette kérdéseivel, észrevételeivel a kanizsai képviselő-testületet 

MÁR KÉTSZER KÉTSÁVOS – átadták az M70-es gyorsforgalmi út Letenye és Tornyiszentmiklós közötti kibővített szakaszát

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu