+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Dödöllekirálynővé avatták Irma nénit
2019. szeptember 16. hétfő 15:31
Dödöllekirálynővé avatták Irma nénit
A nagyrécsei Pölcz Lászlóné a kezdetek óta résztvevője és motorja a dödöllefesztiválnak, idén azonban nem tudott részt venni rajta, viszont a szervezők meglátogatták és házhoz vitték a meglepetést is.
Nagyrécse

Dödöllekirálynővé avatták Irma nénit, a fesztivál arcát, aki országszerte és televíziókban is évek óta népszerűsítette az ételt és a rendezvényt.  A nagyrécsei Pölcz Lászlóné a kezdetek óta résztvevője és motorja a dödöllefesztiválnak, idén azonban nem tudott részt venni rajta, viszont a szervezők meglátogatták és házhoz vitték a meglepetést is. 

Nem csupán a fesztivál szervezői, hanem a zsűri tagjai is meglátogatták Irma nénit szombat reggel. Eredetileg a színpadon köszönték volna meg Pölcz Lászlóné sok éves munkáját. – Irma néni nélkül nincsen fesztivál. És ha fizikailag nincs is jelen, lélekben mindig ott lesz velünk. A fesztivál megkoronázásaképpen azt gondoltuk, meg kell őt is koronázni, úgyhogy „dödöllekirálynőt” választottunk a mai nap folyamán. De nem is kellett választani, hiszen az erre alkalmas és méltó személy, az Irma néni – mondta Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

A fesztivál szervezői kézzel festett porcelán tárgyakkal, sőt koronával érkeztek Pölcz Lászlóné nagyrécsei otthonába, a dödöllekirálynő státusz tanúsítványa pedig egy díszes oklevél. Irma néni minden esztendőben fáradhatatlanul vett részt a fesztivál versenyében, tavaly 68 kilogramm dödöllét kevert ki a rendezvényen, de előtte még 80 kilogrammot otthon. Irma néni azt mondta, a munka és a társaság ad számára mindig erőt. – Most nagyon meghatódtam, mert nem tudtam, mert nem tudtam, hogy ekkora pozíciót fogok betölteni – fogalmazott Pölcz Lászlóné. 

 Irma néni megígérte, ha egészségi állapota engedi, jövőre mindenképpen ott lesz a fesztiválon. Az általa elkészített dödölle pedig annyira finom és népszerű, hogy egy neves budapesti étterem is az ő receptje alapján készíti az ételt.

Galéria
további friss hírek
13
okt.
18:54
1
Nagykanizsa
Újabb cég fejlődik az ipari parkban
13
okt.
13:13
1
Nagykanizsa
Röntgen Kanizsa Kupa
12
okt.
15:14
1
Nagykanizsa
Kanizsai Vadmacskák SE – ELTE Fortis 87–65
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Átadták kibővített térfigyelő kamerahálózatot Nagykanizsán
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Gálaesttel nyitották meg az Idősek Hetét
11
okt.
16:32
2
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. városszerte a társasházi hulladék gyűjtésére használatos, 770 és 1100 literes tartályokat tisztítja a jövő hét elején.
11
okt.
16:19
4
Nagykanizsa
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve.
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve. A rendszeresen segítő donorok mellett hét új véradó is érkezett tegnap a könyvtárba.  Az..tovább olvasom
11
okt.
16:16
5
Nagykanizsa
Vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben.
Megkezdődik a Múzeum tér felújítása – vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben. A Területi Infrastrukturális Fejlesztések projekt keretében tovább folytatódnak az..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.10.11

A BIZTONSÁGÉRT – átadták a város kibővített térfigyelő kamerarendszerét, már 129 ponton működik a legmodernebb technika 

MEGFELELŐ KÖRÜLMÉNYEK – felavatták a Teleki utcai idősek otthona új részlegét, így a demenciával küzdők gondozása Kanizsán is biztosított 

IDŐTÁLLÓ ÉS GYERMEKBARÁT – birtokba vették a legkisebbek a Pipitér-óvoda gumiburkolatú biciklipályáját

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu