+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Nagykanizsára látogatott a Magyar-Indiai Baráti Társaság
2019. szeptember 17. kedd 14:50
Nagykanizsára látogatott a Magyar-Indiai Baráti Társaság
A budapesti csoport a Sass-hagyaték miatt érkezett, így az alkotó család kiállításának megtekintése volt az első állomása a kanizsai utazásnak.
Nagykanizsa

Nagykanizsára látogatott a Magyar-Indiai Baráti Társaság a hétvégén. A budapesti csoport a Sass-hagyaték miatt érkezett, így az alkotó család kiállításának megtekintése volt az első állomása a kanizsai utazásnak. 

A Magyar-Indiai Baráti Társaság legfontosabb feladata, hogy minél közelebbről megismertessék az indiai kultúrát a magyarokkal.  Tagjai előadásokat szerveznek, valamint ápolják a kapcsolatokat az ázsiai országgal. Nagykanizsára egyebek mellett azért érkeztek, hogy megtekintsék a Sass Brunner-hagyatékból szervezett tárlatot a Magyar Plakát Házban. - A Magyar-Indiai Baráti Társaság, melynek az elnöke vagyok néhány éve, régóta tervezte azt, hogy egy kiállítást szervezzen, és megtekintsük itt a Brunner-kiállítást, és most végre sikerült, úgyhogy nagyon nagy öröm számunkra az, hogy itt lehetünk – fogalmazott  Dr. Négyesi Mária, a Magyar-Indiai Baráti Társaság elnöke.

A Magyar-Indiai Baráti Társaság az év elején kereste meg a Thúry György Múzeum munkatársait, majd tagjai hosszú egyeztetéseket követően érkeztek Nagykanizsára, hogy megtekintsék a hatvanöt festményből álló kiállítást. - Vonattal érkeztek hozzánk, úgyhogy bejöttünk a városba busszal. Most nézzük a Brunner-kiállítást, beszélgetünk, elmélyedünk a képekben, de közel van az ebédidő, ezért a dödöllefesztiválnak is különösen örülnek. Mi is örülünk neki, hiszen sokkal több mindent tudunk így kínálni nekik, nem csak azt, hogy a kiállításokat nézegetik és beszélgetünk, úgyhogy ott is egy kicsit szétnézünk, megebédelünk. Utána a Fő úti épületünkben Lázár Imre Brunner-kutató fog előadást tartani. Igért két filmrészletet is, ami meglepetés, amire nagyon kíváncsiak vagyunk – árulta el Tugya Beáta, a Thúry György Múzeum muzeológusa.

A baráti társaság tagjai a plakátházban együtt idéztek fel és osztottak meg történeteket, beszélték meg a művészcsalád kontinenseken átívelő életútját. - ­Egy csodálatos élet volt. Az egész huszadik század indiai és magyar történetét úgy élték végig, hogy közelében voltak azoknak a sorsformáló embereknek - Rabindranáth Tagorenak, Mahatma Gandhinak, Dzsaváharlál Nehrunak, Indira Gandhinak -, akik a független India szabadságáért küzdöttek. Brunner Erzsébet és Sass Brunner Erzsébet mind India, mind Magyarország közös kincse, a legmagasabb elismerésekben részesültek, de végül az alkotások hazatértek Kanizsára, és most itt vannak közöttünk. – mondta el Lázár Imre, a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ volt igazgatója. A társaság a tárlat megtekintését követően megismerkedhetett a helyi gasztronómia ízes fogásaival és a kanizsai életérzéssel is.

Galéria
további friss hírek
13
okt.
18:54
1
Nagykanizsa
Újabb cég fejlődik az ipari parkban
13
okt.
13:13
1
Nagykanizsa
Röntgen Kanizsa Kupa
12
okt.
15:14
1
Nagykanizsa
Kanizsai Vadmacskák SE – ELTE Fortis 87–65
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Átadták kibővített térfigyelő kamerahálózatot Nagykanizsán
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Gálaesttel nyitották meg az Idősek Hetét
11
okt.
16:32
2
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. városszerte a társasházi hulladék gyűjtésére használatos, 770 és 1100 literes tartályokat tisztítja a jövő hét elején.
11
okt.
16:19
4
Nagykanizsa
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve.
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve. A rendszeresen segítő donorok mellett hét új véradó is érkezett tegnap a könyvtárba.  Az..tovább olvasom
11
okt.
16:16
5
Nagykanizsa
Vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben.
Megkezdődik a Múzeum tér felújítása – vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben. A Területi Infrastrukturális Fejlesztések projekt keretében tovább folytatódnak az..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.10.11

A BIZTONSÁGÉRT – átadták a város kibővített térfigyelő kamerarendszerét, már 129 ponton működik a legmodernebb technika 

MEGFELELŐ KÖRÜLMÉNYEK – felavatták a Teleki utcai idősek otthona új részlegét, így a demenciával küzdők gondozása Kanizsán is biztosított 

IDŐTÁLLÓ ÉS GYERMEKBARÁT – birtokba vették a legkisebbek a Pipitér-óvoda gumiburkolatú biciklipályáját

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu