+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Esély Sportnapot rendeztek Kiskanizsán
2019. október 8. kedd 18:04
Esély Sportnapot rendeztek Kiskanizsán
A programon egészségesek, sérültek, valamint hátrányos helyzetűek mozoghattak együtt.
Nagykanizsa

A programon egészségesek, sérültek, valamint hátrányos helyzetűek mozoghattak együtt. A Tekerd ránk az időd! elnevezésű jótékonysági akcióban pedig helyi szervezeteket, egyesületeket is támogathattak a résztvevők.

Sokan érkeztek az Esély Sportnapra, melyet a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezett. – A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház egy hálózat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai vezetésével működünk. Minden megyében, illetve Budapesten van egy ilyen iroda. A mi fenntartó anyaszervezetünk a Zalaegerszegi Civil Életért Közhasznú Egyesület – említette Bognárné Bengő Hajnalka, a Zala Megyei CSEÖH irodavezetője.

A zalai szervezet legfőbb feladata az esélyteremtés, a tolerancia erősítése és az előítéletek csökkentése a hátrányos helyzetű csoportokkal szemben. Ennek érdekében a megye számos pontján szerveznek olyan figyelemfelkeltő programot, mint amilyen a kanizsai is volt. A célokat a helyszínt biztosító sport- és szabadidőközpont vezetősége is fontosnak tartja. – A B106 egy háromszavas szlogennel indult útjára ezelőtt háromnegyed évvel. Ez pedig a sport, egészség és közösség. Azt gondoljuk, hogy az elmúlt időszakban a sport, egészség területén sikerült megvetni a lábunkat. A közösségépítésben viszont még éreztünk hiányosságot. Az épek és a fogyatékossággal élők összekapcsolása, lehetőséget adni nekik arra, hogy együtt mozogjanak, egy jó alkalom a közösség megalapozására – mondta Burján Zoltán, a B106 Sport- és Szabadidőközpont ügyvezetője.

A rendezvény a Tekerd ránk az időd! elnevezésű jótékonysági programrésszel indult. A spinningidejüket szervezeteknek, egyesületeknek ajánlhatták fel. A legtöbb időt gyűjtő szervezet pedig harmincezer forint értékű támogatásban részesült. – A rengeteg csapatból – akik alig férnek be a spinning terembe – látható lesz, hogy hogyan tud akár egy fogyatékkal élő vagy ép, egészséges ember együtt versenyezni. Nem is igazán versenyről beszélhetünk, hanem azt gondolom, hogy egy olyan egészség- és sportnapról, ami csak többletet ad. Hiszen májusban már volt Zalaegerszegen egy hasonló rendezvény, ami pedig nagyon nagy sikerrel zárult – fogalmazott Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

A rendezvény szakmai védnökének Györe Edinát, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatóját, fővédnöknek pedig Balogh Lászlót, a humán bizottság elnökét kérték fel. Balogh László hangsúlyozta, a sport nemcsak a világbajnokoké, hanem a különleges helyzetben lévő embereké is, akiknek ugyanúgy meg kell tapasztalni a mozgásban rejlő örömöt. – Tudom és hiszek benne, hogy ők mindig fontosak voltak a jóakaratú emberek számára. A múltban is, és így lesz ez a jövőben is. Természetesen arra kell törekednünk, hogy minél több segítséget adjunk nekik, akár ilyen módon, a sporton keresztül is – hangsúlyozta Balogh László, a humán bizottság elnöke.

Az egésznapos rendezvényen spinning maratonversenyt is rendeztek, továbbá lehetőség volt vércukorszint- és vérnyomásmérésre, a testtömeg összetételének elemzésére, valamint számos edzésformát is kipróbálhattak az érdeklődők.

Galéria
további friss hírek
13
okt.
18:54
1
Nagykanizsa
Újabb cég fejlődik az ipari parkban
13
okt.
13:13
1
Nagykanizsa
Röntgen Kanizsa Kupa
12
okt.
15:14
1
Nagykanizsa
Kanizsai Vadmacskák SE – ELTE Fortis 87–65
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Átadták kibővített térfigyelő kamerahálózatot Nagykanizsán
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Gálaesttel nyitották meg az Idősek Hetét
11
okt.
16:32
2
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. városszerte a társasházi hulladék gyűjtésére használatos, 770 és 1100 literes tartályokat tisztítja a jövő hét elején.
11
okt.
16:19
4
Nagykanizsa
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve.
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve. A rendszeresen segítő donorok mellett hét új véradó is érkezett tegnap a könyvtárba.  Az..tovább olvasom
11
okt.
16:16
5
Nagykanizsa
Vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben.
Megkezdődik a Múzeum tér felújítása – vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben. A Területi Infrastrukturális Fejlesztések projekt keretében tovább folytatódnak az..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.10.11

A BIZTONSÁGÉRT – átadták a város kibővített térfigyelő kamerarendszerét, már 129 ponton működik a legmodernebb technika 

MEGFELELŐ KÖRÜLMÉNYEK – felavatták a Teleki utcai idősek otthona új részlegét, így a demenciával küzdők gondozása Kanizsán is biztosított 

IDŐTÁLLÓ ÉS GYERMEKBARÁT – birtokba vették a legkisebbek a Pipitér-óvoda gumiburkolatú biciklipályáját

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu