+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Indul a sportcsarnok építése
2019. október 9. szerda 17:11
Indul a sportcsarnok építése
Idén elkezdődnek a munkálatok, a Lendületben Nagykanizsa elnevezésű szakmai fórumon elhangzott, a kormány további csaknem 6 milliárd forintot biztosít a komplexumra.
Nagykanizsa

Idén elkezdődik a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok építése. A Lendületben Nagykanizsa elnevezésű szakmai fórumon kiderült: a kormány további 6 milliárd forintos támogatásának köszönhetően elindul a kivitelezés. A résztvevők az épülő komplexum területét egy faültetéssel adták át.

A Modern Városok Program kanizsai beruházásairól tartott fórumon elhangzott: a fejlesztések népességmegtartó erővel is bírnak, továbbá a ferences kolostor felújítása és az új sportcsarnok a turizmus fellendülését is szolgálja. – A turisták számának és tartózkodási idejének növelését is elérhetjük. Ez a turizmus szempontjából egy nagyon fontos elem, indikátor. Természetesen gondoltunk a helyi kereskedelmi és vendéglátó szolgáltatókra is, illetve azokra a vállalkozásokra, akik esetében forgalomnövekedést segíthetünk elő - fogalmazott Rodekné Hederics Erika, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A Modern Városok Program által biztosított forrásoknak is köszönhetően az ipari park bővítése már elindult, és még két nagyberuházás is a célegyenesbe került. – A kormányzat biztosítja a forrásokat, s itt hangsúlyozni kell, hogy ezek döntő részében hazai költségvetésű források, hisz a Modern Városok Program kétharmada hazai költségvetésű forrásokból finanszírozott, s nagyjából egynegyede, egyharmada az, ami uniós forrásokból finanszírozott. Ami a nagykanizsai projekteket illeti, mindenképpen érdemes elmondani, hogy rendkívül sokrétű a nagykanizsai Modern Városok Program, hiszen látunk benne gazdaságfejlesztést, közlekedésfejlesztést, olyan közlekedésfejlesztést, ami a város megközelítését javítja, s látunk olyat – a déli elkerülő –, ami tehermentesíti a várost - nyilatkozta Gyopáros Alpár Ádám modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A résztvevők a szakmai fórum után egy, a megsokszorozódott lehetőségeket is szimbolizáló tölgyfát ültettek az épülő sport- és rendezvénycsarnok helyszínén. –  Nagykanizsa sport- és rendezvénycsarnokának építése megkezdődik, átadjuk a cégnek, és kezdődnek a munkálatok. Nagykanizsa Megyei Jogú Város nem rendelkezett ezzel eddig, de régi álmunk volt a sport- és rendezvénycsarnok. A többi megyei jogú városban már általában van, s annak idején, mikor a Modern Városok Programnak a pontjairól kezdtünk beszélgetni, akkor jött ez újra elő - mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Nagykanizsa régi álmának valóra váltásához a kormány megemelte az eredetileg 8,8 milliárd forintra tervezett beruházási költséget, további csaknem 6 milliárd forintot biztosít Nagykanizsa számára a beruházáshoz. Ezt a kivitelezési és építőipari árak emelkedése indokolja. A munkálatok kezdési idejét pedig azért is módosították, mert időközben kiderült, Nagykanizsán épül fel a nyugat-magyarországi velodrom, így a két létesítmény terveit egymáshoz kellett igazítani. A fedett kerékpáros körpálya a sportcsarnok mellett lesz a Keleti városrészben.– Az országban a három közül egy velodromot Nagykanizsán építenek, tehát át is kellett tervezni az eredeti koncepciót. Így nemcsak egy sportcsarnokról beszélünk reményeim szerint, hanem egy sportkomplexumról, ami két részből áll. Egy sportcsarnokból és egy velodromból – ez egy fedett kerékpáros körpálya –, ami egyébként alkalmas lesz egyéb sportágak művelésére is – hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. 

A csaknem 15 milliárd forintból készülő sportlétesítmény kivitelezési munkálatait idén elkezdik a szakemberek, az átadás 2021 végére várható.  

Galéria
további friss hírek
13
okt.
18:54
1
Nagykanizsa
Újabb cég fejlődik az ipari parkban
13
okt.
13:13
1
Nagykanizsa
Röntgen Kanizsa Kupa
12
okt.
15:14
1
Nagykanizsa
Kanizsai Vadmacskák SE – ELTE Fortis 87–65
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Átadták kibővített térfigyelő kamerahálózatot Nagykanizsán
11
okt.
20:00
1
Nagykanizsa
Gálaesttel nyitották meg az Idősek Hetét
11
okt.
16:32
2
Nagykanizsa
A Viridis Pannonia Kft. városszerte a társasházi hulladék gyűjtésére használatos, 770 és 1100 literes tartályokat tisztítja a jövő hét elején.
11
okt.
16:19
4
Nagykanizsa
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve.
Az akciót a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezte a Vöröskereszttel és a bibliotékával együttműködve. A rendszeresen segítő donorok mellett hét új véradó is érkezett tegnap a könyvtárba.  Az..tovább olvasom
11
okt.
16:16
5
Nagykanizsa
Vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben.
Megkezdődik a Múzeum tér felújítása – vasárnaptól forgalomkorlátozás lesz érvényben. A Területi Infrastrukturális Fejlesztések projekt keretében tovább folytatódnak az..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2019.10.11

A BIZTONSÁGÉRT – átadták a város kibővített térfigyelő kamerarendszerét, már 129 ponton működik a legmodernebb technika 

MEGFELELŐ KÖRÜLMÉNYEK – felavatták a Teleki utcai idősek otthona új részlegét, így a demenciával küzdők gondozása Kanizsán is biztosított 

IDŐTÁLLÓ ÉS GYERMEKBARÁT – birtokba vették a legkisebbek a Pipitér-óvoda gumiburkolatú biciklipályáját

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu