+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kihívások és lehetőségek
2019. október 18. péntek 15:05
Kihívások és lehetőségek
Nagykanizsán ülésezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégiuma.
Nagykanizsa

Nagykanizsán ülésezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégiuma. Az eseményen - melyen előadást tartott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Dr, Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke - a kis- és középvállalkozások számára elérhető lehetőségekről tárgyaltak. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégiumának ülésén kis- és középvállalkozók kaptak több fontos témában is tájékoztatást. - Abban bízunk, hogy egy csomó kisvállalkozás számára el tudunk juttatni olyan információkat, amit egyébként nem kapnának meg. Ha lassan is, de fel tudnak készülni arra, hogyan fog változni a nagy beszállítók igényeihez a világ – nyilatkozta Dr. Polay József, a NAKKIK elnöke.

A kollégiumi ülésen szó volt a kisvállalkozások sorsának jövőjéről, valamint a digitalizáció szerepéről is. - A jövő arról szól, hogy megúszhatatlan dolgok előtt áll egy vállalkozás, még akkor is, ha 20-30 éve tökéletes rutinja van. Ilyen a digitalizáció kérdése. Ami jön, nem azonnal, de szépen lassan jön és változni fog. Ilyen a humán erőforrás megszerzésének a kérdése, tehát az új nemzedékkel való kommunikáció, az igényeik megértése. Ilyen még a globális verseny, mert az internet egyre szélesebb körű és egyre professzionálisabb működésének köszönhetően, mindenki, mindig folyamatosan versenyben van – mondta Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

A résztvevők első kézből tudhatták meg, hogyan válhatnak egy nagyvállalkozás beszállítójává. - Azért kaptam a meghívást a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamarától, hogy beszéljek a kkv-szektor fejlesztéséről. Körülbelül 650 magyar beszállítónk van a kkv-szektorból, és mi tudtunk növekedni a magyar beszállítási arányban. 38 százalék volt korábban, most több mint 60 százalék a magyarországi beszerzésünk. Arról beszéltünk, hogy hogyan csináltuk és milyen fejlesztések lesznek a továbbiakban – árulta el Jörg Bauer, a Tungsram Group elnök-vezérigazgatója.

Cseresnyés Péter, a kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi feladatokért felelős államtitkárság vezetője elmondta, a kormányzat kiemelt célja, hogy a kis- és közepes kereskedők is versenyben tudjanak maradni. - Az az egyik célunk, hogy a kis- és közepes kereskedők is meg tudjanak maradni, és lehetőség szerint versenytársai tudjanak lenni a már nagy számban itt lévő multinacionális cégeknek, bolthálózatoknak. Az egyik fő célkitűzésünk ez, hiszen ez politikai szempontból is nagyon fontos, főként, ha azt nézzük, hogy a vidék ellátása kimondottan az ilyen kis üzleteken múlik. Ezeknek a hálózatoknak a támogatását, segítését kell megoldani – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. Az ülés résztvevői az előadások után megvitatták az aktuális kérdéseket.

Galéria
további friss hírek
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Edzésben az FC Nagykanizsa
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Óvodai élet Kanizsán
29
máj.
17:52
4
Zalakaros
A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban.
29
máj.
17:20
4
Nagykanizsa
A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban.
29
máj.
17:16
4
Nagykanizsa
Az illatos, nagy virágokat hozó növény idén is betartotta a hagyományt és éppen a Szentlélek kiáradásának ünnepén mutatja legszebb arcát.
29
máj.
17:08
4
Nagykanizsa
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban.
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban. Bár a hazai forgalomban lévő szerek nem tartalmaznak akkora számban alkoholt, mint a tengerentúliak, de a szakemberek szerint nem árt figyelni a..tovább olvasom
29
máj.
16:45
4
Nagykanizsa
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes.
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes. A kanizsai gyermekzenekarnak sem volt könnyű az elmúlt időszak, de a karantén alatt sem tétlenkedtek. Nem vagyunk borúlátóak, reméljünk hamarosan..tovább olvasom
29
máj.
16:24
4
Becsehely
A projekt részeként a fogyatékkal élők, a pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek számára kettő 12 férőhelyes lakóépületet és egy szolgáltatóközpontot alakítanak ki a dél-zalai településen.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
07:10
Mézes pajtás
07:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:50
Tóték – tragikomédia a Mozaik Társulat előadásában
09:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:40
Lapozó
12:00
Múlt-kor
12:30
Heti Híradóink
13:45
14:15
Kommentár nélkül – heti válogatás
14:45
15:15
Napi Kanizsa - újranéző
15:45
16:15
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Szentmise/Istentisztelet
19:10
Sztárportré: Auguszt Bárió
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Hidas Frigyes – az „utolsó magyar romantikus” zeneszerző
20:40
Cápák a keresőmben
21:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
21:40
Lapozó
híradó 2020.05.29

BEZÁRT A DKG – Az utolsó hónapokban mindössze 80 ember maradt állományban az egykor 2000 főnek is munkát biztosító vállalatban.  

ÉRTÉKELŐ – Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu