+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A Thúry-iskola 9. B és 10. C osztálya nyerte a bűnmegelőzési akadályversenyt
2019. október 18. péntek 15:17
A Thúry-iskola 9. B és 10. C osztálya nyerte a bűnmegelőzési akadályversenyt
A kétévente megrendezett programon a kanizsai középiskolák kilencedik és tizedik évfolyamosai mérik össze tudásukat.
Nagykanizsa

A Thúry-iskola 9. B és 10. C osztálya nyerte az Útvesztők-útkeresők bűnmegelőzési akadályversenyt. A kétévente megrendezett programon a kanizsai középiskolák kilencedik és tizedik évfolyamosai mérik össze tudásukat. A háromnapos vetélkedőn bűnmegelőzési és drogprevenciós előadáson is részt vettek a fiatalok. Az évfolyamok első három helyezett osztálya 50, 30, illetve 15 ezer forintos vásárlási utalványt is kapott.  

Záróünnepséggel ért véget a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint társintézményei által szervezett Útvesztők-útkeresők elnevezésű bűnmegelőzési akadályverseny. A programon ezúttal 1.154 diák vett részt. – Úgy gondolom, hogy a legjobb hangulatban és a legtöbb élménnyel gazdagodva telt ez a három nap, hétfőtől szerdáig. A tanulók nagyon aktívak voltak. Én azt gondolom, hogy jó szívvel és lélekkel vettek részt ezen az akadályversenyen – mondta el  Dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

A vetélkedőt csaknem húsz éve, kétévente szervezi meg a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ, melynek elsődleges célja az egyik legveszélyeztetettebb, a 15 és 16 éves korosztály felvilágosítása, illetve a segítő szférában dolgozó szerveztek munkájának megismertetése. – Az életben számtalan olyan veszély van, melynek elhárítására, megelőzésére fel lehet és fel kell készíteni a gyerekeket. A mindennapi életben például közlekedés közben is vannak olyan szabályok, hasznos tanácsok, amelyek betartásával megelőzhetők a balesetek. A fiataloknak tudniuk és ismerniük kell ezeket – hangsúlyozta Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója. A kilenc állomáshelyből álló versenyen a rendőrség, a Vöröskereszt és az Egészségügyi Alapellátási Intézmény dolgozóinak segítségével az újraélesztéssel, a biztonságos közlekedéssel is megismerkedhettek a fiatalok, de az energiaitalok és a virtuális világ veszélyeire is felhívták figyelmüket. – Tulajdonképpen az Útvesztők-útkeresők program erről szól, hogy vannak szabályok, amiket érdemes betartani. Érdemes megfogadni a tapasztalt felnőtteknek a véleményét, mert ezek a vélemények és ezek a szabályok csak segítenek az életben való eligazodásban, valamint a mindennapi tevékenységünkben – fogalmazott  Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Az eseményen Balogh László, Nagykanizsa polgármestere nemcsak a diákok aktív részvételéért, hanem a szervezők munkájáért is köszönetet mondott. – Jobban hiszek abban, hogy útkeresők vagyunk, és meg is találjuk az útunkat. Ezzel együtt oda kell figyelni azokra a problémákra, amikkel itt, a napokban találkoztatok. Erősen oda kell figyelni, és köszönet a szervezőknek, hogy ebben segítettek ezen a bűnmegelőzési akadályversenyen – mondta  Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. Az eredményhirdetés előtt a zalakomári általános iskola hagyományőrző csoportja és a Nagykanizsai Fúvószenekar Kisegyüttese is fellépett. A rendezvényen az állomáshelyeken közreműködők és a segítő diákok munkáját is elismerték. A megmérettetés olyannyira szoros volt, hogy különdíjakat is kiosztottak a résztvevő iskolák között. Az Útvesztők-útkeresők bűnmegelőzési akadályverseny idei győztese a kilencedik évfolyamon a Thúry-iskola 9. B osztálya, a tizedik évfolyamosok között pedig a Thúry-iskola 10. C osztálya lett. 

Galéria
további friss hírek
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Edzésben az FC Nagykanizsa
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Óvodai élet Kanizsán
29
máj.
17:52
4
Zalakaros
A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban.
29
máj.
17:20
4
Nagykanizsa
A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban.
29
máj.
17:16
4
Nagykanizsa
Az illatos, nagy virágokat hozó növény idén is betartotta a hagyományt és éppen a Szentlélek kiáradásának ünnepén mutatja legszebb arcát.
29
máj.
17:08
4
Nagykanizsa
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban.
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban. Bár a hazai forgalomban lévő szerek nem tartalmaznak akkora számban alkoholt, mint a tengerentúliak, de a szakemberek szerint nem árt figyelni a..tovább olvasom
29
máj.
16:45
4
Nagykanizsa
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes.
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes. A kanizsai gyermekzenekarnak sem volt könnyű az elmúlt időszak, de a karantén alatt sem tétlenkedtek. Nem vagyunk borúlátóak, reméljünk hamarosan..tovább olvasom
29
máj.
16:24
4
Becsehely
A projekt részeként a fogyatékkal élők, a pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek számára kettő 12 férőhelyes lakóépületet és egy szolgáltatóközpontot alakítanak ki a dél-zalai településen.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Múlt-kor
07:10
Mézes pajtás
07:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:50
Tóték – tragikomédia a Mozaik Társulat előadásában
09:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:40
Lapozó
12:00
Múlt-kor
12:30
Heti Híradóink
13:45
14:15
Kommentár nélkül – heti válogatás
14:45
15:15
Napi Kanizsa - újranéző
15:45
16:15
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Szentmise/Istentisztelet
19:10
Sztárportré: Auguszt Bárió
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Hidas Frigyes – az „utolsó magyar romantikus” zeneszerző
20:40
Cápák a keresőmben
21:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
21:40
Lapozó
híradó 2020.05.29

BEZÁRT A DKG – Az utolsó hónapokban mindössze 80 ember maradt állományban az egykor 2000 főnek is munkát biztosító vállalatban.  

ÉRTÉKELŐ – Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu