Egyre népszerűbbek az úgynevezett mentes édességek. Az ünnepnapok elengedhetetlen része, de a hétköznapok egyik fontos velejárója is a sütemény. A különböző formájú, állagú és ízvilágú nyalánkságok minden édességet szerető embert elcsábítanak, persze ezt nem mindenki engedheti meg magának a különféle betegségek vagy érzékenyégek, allergiák miatt. Így az is fontos, hogy miből készül az adott édesség.
– Ezek speciális lisztekkel készülnek, semmiféle búzalisztet, tönköly- vagy rozslisztet nem használunk. Ezek vagy mandulalisztből vagy rizslisztből, illetve kókusz- vagy gesztenyelisztekből készülhetnek. A laktózmentesség érdekében meg kókusztejet, mandulatejet vagy rizstejet tudunk felhasználni, a cukrot pedig eritrittel helyettesítjük – mondta el kérdésünkre Szennyai Anita, a Lel Ki Főzde tulajdonosa.
adás
magazin
híradó