+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Aprók tánca
2020. január 13. hétfő 13:14
Aprók tánca
Olyan nagy az érdeklődés a fiatalok között a néptánc iránt, hogy Kiskanizsán már hetente kétszer tartanak foglalkozást az apróknak.
Kiskanizsa

Olyan nagy az érdeklődés a fiatalok között a néptánc iránt, hogy Kiskanizsán már hetente kétszer tartanak foglalkozást az apróknak. Ők is ugyanúgy akarnak táncolni, mint a Szikrák vagy a Zalagyöngyék. Így az utánpótlásra nem panaszkodnak a városrészben. 

Játékkal indul minden egyes foglalkozás az apróknál, hiszen az életkor megköveteli azt, hogy a hagyományokat játszva tanulják meg a gyerekek. A tánctanfolyam évek óta sikeres és népszerű a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Szeptember óta több mint 20 fővel dolgozik Tóth István „Csonti” néptáncoktató. A gyerekek közt többen vannak testvérek is, Herczeg-Szabó Ágnes mindhárom lánya a néptánc szerelmese lett. – Három gyerkőcöm jár ide, kettő a pici csoportba, egy a nagyba. A nagylány kezdte először, a kicsik kedvet kaptak, ezért ők is jönnek – mondta el Herczeg-Szabó Ágnes.

Az utánpótlás-nevelés hangsúlyos feladat minden néptáncegyüttesnél, így a Zalagyöngyénél is. A Szikrák – tagjai az ifjúságot képviselik – már bizonyítottak több alkalommal, viszont az aprók is megtöltik minden alkalommal a próbatermet. – Ennek az egyik titka, hogy a szülők elhozzák őket. Tehát azok a gyerekek jönnek el, akiket a szülők elhoznak. Tehát, ha a szülő hajlandó felkelni, és elhozni a gyereket, akkor részt vesznek rajta. Nem minden esetben van így, van, amikor a gyerek jönne, de a szülő azt mondja: most inkább ne. De hál’ Istennek, nagyon sok szülő van, aki veszi a fáradtságot, és elhozza a gyerekeket – fogalmazott Tóth István "Csonti" néptáncoktató.

Az aprók tánca szombatonként várja a néptáncot kedvelő kisfiúkat és kislányokat, de a nagy érdeklődésre való tekintettel csütörtök délutánonként is tartanak oktatást a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Galéria
további friss hírek
07
júl.
15:48
4
Nagykanizsa
Születésnapjuk alkalmából köszöntötte ma Göndör István volt országgyűlési képviselőt és Fehér Imrét, az Erkel Ferenc Olajipari Művelődési Ház nyugalmazott igazgatóját a Nagykanizsai Városvédő Egyesület.
07
júl.
15:44
4
Nagykanizsa
A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. szakemberei tavaly mintegy 500 tonna papír- és műanyaghulladékot gyűjtöttek be.
 A biohulladékok közé azonban még mindig gyakran kerül például vécécsésze vagy háztartási szemét. A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. szakemberei tavaly mintegy 500 tonna papír- és műanyaghulladékot..tovább olvasom
07
júl.
15:38
4
Nagykanizsa
Az utóbbi hetek váltakozó időjárása ellenére a szakemberek jól haladnak, a csarnok szerkezetének 80 százaléka már elkészült.
07
júl.
15:36
4
Nagykanizsa
A tündérrózsafélék családjába tartozó, nem védett növény a horgászoknak, a csónakázóknak és a vízibiciklizőknek egyaránt akadályt jelent.
07
júl.
15:33
4
Nagykanizsa
Ezen a héten a klub igazolt versenyzői, hétfőtől pedig az evezés iránt érdeklődő fiatalok vehetnek részt az ötnapos programon.
07
júl.
15:29
4
Nagykanizsa
Az áfonya igénytelen riválisának is nevezik ezt a növényt, amelynek „rokonához” képest jóval nagyobb vitamin- és ásványianyag-tartalma van.
06
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Újra zenélt a Nagykanizsai Fúvószenekar az Erzsébet téren
06
júl.
18:00
1
Nagykanizsa
Gabonakör Nagykanizsa határában
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
Aktuális - Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Csoportkép
20:35
Híradó
20:50
Sztárportré (válogatás)
21:20
Múlt-kor
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2020.07.07

A TERVEZETT ÜTEMBEN – Jól halad a Kanizsa Aréna építése 

VERSENYRE IS KÉSZÜLNEK – Idén két turnusban tart napközis tábort a kajak-kenu klub

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu