+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bethlen-bált
2020. január 13. hétfő 16:37
Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bethlen-bált
A bál résztvevői idén a ligetvárosi óvodát támogatták.
Nagykanizsa

A ligetvárosi óvodát támogatták az idei, immár kilencedik Bethlen-bál résztvevői. A város bálját ezúttal is Medgyaszay Házban tartották. A térség egykori országgyűlési képviselője, a néhai miniszterelnök neve 2012 óta fémjelzi Nagykanizsa legrangosabb bálját. 

Megtelt a Medgyaszay Ház nagyterme, cégvezetők, önkormányzati dolgozók, családtagok, barátok töltötték együtt a vízkereszt napja utáni első szombat estét. – Képviseljük az igényességben és a minőségben való törekvésben a várost. Mert az ünnepek kellenek. A napi küzdelmek mellett – után kellenek azok az ünnepek, amelyek a térből és időből egy kicsit kiemelnek, és felülemelkedetté tesznek. Ilyen lehet egy bál, egy jó bál, reméljük a Bethlen-bál, a város bálja ilyen – fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Bethlen István neve 2012 óta fémjelzi a rendezvényt. – Két nagyon fontos oka van. Az egyik, hogy országgyűlési képviselője volt ennek a térségnek és a városnak a néhai miniszterelnök úr. Másrészt a magyar történelem 1921-től 31-ig tartó időszakáról tudjuk, hogy egy romba döntött országot épített fel társaival, és egy virágzó országgá tette. Ez példát mutathat mindenkinek, aki építkezéssel, fejlesztéssel, egy település, egy térség fejlesztésével foglalkozik – mondta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A bálban a város korábbi polgármestere is ott volt. – Mindenekelőtt boldog új esztendőt kívánok minden nagykanizsainak. Ez a Bethlen-bál a város bálja, az esztendő első bálja, gyakorlatilag megnyitjuk a farsangot. A farsang a vidámságról szól, egy kicsit kikapcsolódunk, együtt vagyunk, jól érezzük magunkat. Ez a bál is ezt szolgálja. A városból, aki úgy érzi, hogy neki itt van a helye, jöjjön el – nyilatkozott Dénes Sándor, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója. A Bethlen-bál bevétele minden esztendőben jó ügyet szolgál, idén a ligetvárosi óvoda udvari játszóeszközeinek fejlesztését támogatták a résztvevők.    

Galéria
további friss hírek
07
júl.
15:48
4
Nagykanizsa
Születésnapjuk alkalmából köszöntötte ma Göndör István volt országgyűlési képviselőt és Fehér Imrét, az Erkel Ferenc Olajipari Művelődési Ház nyugalmazott igazgatóját a Nagykanizsai Városvédő Egyesület.
07
júl.
15:44
4
Nagykanizsa
A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. szakemberei tavaly mintegy 500 tonna papír- és műanyaghulladékot gyűjtöttek be.
 A biohulladékok közé azonban még mindig gyakran kerül például vécécsésze vagy háztartási szemét. A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. szakemberei tavaly mintegy 500 tonna papír- és műanyaghulladékot..tovább olvasom
07
júl.
15:38
4
Nagykanizsa
Az utóbbi hetek váltakozó időjárása ellenére a szakemberek jól haladnak, a csarnok szerkezetének 80 százaléka már elkészült.
07
júl.
15:36
4
Nagykanizsa
A tündérrózsafélék családjába tartozó, nem védett növény a horgászoknak, a csónakázóknak és a vízibiciklizőknek egyaránt akadályt jelent.
07
júl.
15:33
4
Nagykanizsa
Ezen a héten a klub igazolt versenyzői, hétfőtől pedig az evezés iránt érdeklődő fiatalok vehetnek részt az ötnapos programon.
07
júl.
15:29
4
Nagykanizsa
Az áfonya igénytelen riválisának is nevezik ezt a növényt, amelynek „rokonához” képest jóval nagyobb vitamin- és ásványianyag-tartalma van.
06
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Újra zenélt a Nagykanizsai Fúvószenekar az Erzsébet téren
06
júl.
18:00
1
Nagykanizsa
Gabonakör Nagykanizsa határában
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
Aktuális - Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Csoportkép
20:35
Híradó
20:50
Sztárportré (válogatás)
21:20
Múlt-kor
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2020.07.07

A TERVEZETT ÜTEMBEN – Jól halad a Kanizsa Aréna építése 

VERSENYRE IS KÉSZÜLNEK – Idén két turnusban tart napközis tábort a kajak-kenu klub

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu