+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Marco Pantani tiszteletére rótták a kilométereket
2020. január 13. hétfő 16:48
Marco Pantani tiszteletére rótták a kilométereket
A 60 kilométeres országúti tekerést a tragikus körülmények közt elhunyt olasz versenyző tiszteletére is szervezték.
Nagykanizsa

Giro-váró kerékpáros túrát tartott tegnap a TEKER Egyesület. A 60 kilométeres országúti tekerést a tragikus körülmények közt elhunyt olasz versenyző, Marco Pantani tiszteletére is szervezték.  

A Zrínyi utcából indultak a vasárnap délutáni túrára a sportbarátok. – A Giro d’Italia 118 nap múlva megérkezik Nagykanizsára, ennek alkalmából szerveztük az év első kerékpáros túráját, 2020-ban a Giro jegyében ez az első túra az országban. Több városból, Lentiből, Marcaliból is érkeztek hozzánk, egy 60 kilométeres túrát teszünk meg - hangsúlyozta Radics Bálint, a Giro akciócsoport vezetője.

A kerékpárosok szerint a Giro egy hatalmas esemény és lehetőség a városnak. – Én azt gondolom – az én életemben, aki 12 éves korom óta kerékpározom, ezeken az utakon, ahol a Giro be fog érkezni Kanizsára, ez egy olyan élmény, amit el sem tudtam volna képzelni gyermekkoromban. Azok, akik nem ismerik a kerékpársportot, azoknak javaslom, hogy nézzenek utána. Ez a világnak tényleg az egyik legnagyobb eseménye. És az, hogy idejön Kanizsára, számomra továbbra is hihetetlen, pedig meg fog történni. És óriási izgalommal kell hogy várja mindenki, mert az a nap egy olyan nap lesz, olyan fókusz, amit kap a város, azt gondolom, az elkövetkezendő 100 évben nem fog Kanizsára vetődni – árulta el Jankovics Ferenc, a TEKER Egyesület alelnöke.

A kerékpárosok a 60 kilométeres túra után a kanizsai befutó útvonalán érkeztek a belvárosba, ahol áthaladtak Giro d’Italia célvonalán. – A Giro a világon a legnagyobb, legidősebb 3 hetes országúti verseny. A legnagyobb múlttal rendelkezik, persze a történelem miatt voltak kihagyásai. De úgy gondolom, Európában a legnagyobb. Mindenki a tourt emlegeti, de ez a legnagyobb. Ez az országúti bringásokban egy mély nyomot hagy, egy életen keresztül - nyilatkozta a Marcaliból érkezett Silinger István. A tragikus körülmények közt elhunyt olasz kerékpárversenyző, Marco Pantani idén január 13-án lenne 50 éves, a túrával a sporttársak az ő emléke előtt is tisztelegtek.

Galéria
további friss hírek
07
júl.
15:48
4
Nagykanizsa
Születésnapjuk alkalmából köszöntötte ma Göndör István volt országgyűlési képviselőt és Fehér Imrét, az Erkel Ferenc Olajipari Művelődési Ház nyugalmazott igazgatóját a Nagykanizsai Városvédő Egyesület.
07
júl.
15:44
4
Nagykanizsa
A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. szakemberei tavaly mintegy 500 tonna papír- és műanyaghulladékot gyűjtöttek be.
 A biohulladékok közé azonban még mindig gyakran kerül például vécécsésze vagy háztartási szemét. A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. szakemberei tavaly mintegy 500 tonna papír- és műanyaghulladékot..tovább olvasom
07
júl.
15:38
4
Nagykanizsa
Az utóbbi hetek váltakozó időjárása ellenére a szakemberek jól haladnak, a csarnok szerkezetének 80 százaléka már elkészült.
07
júl.
15:36
4
Nagykanizsa
A tündérrózsafélék családjába tartozó, nem védett növény a horgászoknak, a csónakázóknak és a vízibiciklizőknek egyaránt akadályt jelent.
07
júl.
15:33
4
Nagykanizsa
Ezen a héten a klub igazolt versenyzői, hétfőtől pedig az evezés iránt érdeklődő fiatalok vehetnek részt az ötnapos programon.
07
júl.
15:29
4
Nagykanizsa
Az áfonya igénytelen riválisának is nevezik ezt a növényt, amelynek „rokonához” képest jóval nagyobb vitamin- és ásványianyag-tartalma van.
06
júl.
18:20
1
Nagykanizsa
Újra zenélt a Nagykanizsai Fúvószenekar az Erzsébet téren
06
júl.
18:00
1
Nagykanizsa
Gabonakör Nagykanizsa határában
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
18:35
Aktuális - Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
19:35
20:05
Csoportkép
20:35
Híradó
20:50
Sztárportré (válogatás)
21:20
Múlt-kor
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, honvedelem.hu, Üzenet
22:25
Lapozó
híradó 2020.07.07

A TERVEZETT ÜTEMBEN – Jól halad a Kanizsa Aréna építése 

VERSENYRE IS KÉSZÜLNEK – Idén két turnusban tart napközis tábort a kajak-kenu klub

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu