+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Giro d’Italia
2020. január 17. péntek 14:31
Giro d’Italia
Már javában készül a város a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyre.
Nagykanizsa

Már javában készül a város a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyre. A nemzetközi megmérettetés befutószakasza május 11-én érkezik Nagykanizsára, a részletekről pedig folyamatosan tájékoztatják a kanizsaiakat. Alig több mint 100 nap múlva az egyik legjelentősebb kerékpáros versenynek ad otthont Nagykanizsa. A Giro d’Italia május 9-én Budapestről rajtol, majd Győr és Székesfehérvár után Nagykanizsára, az utolsó magyarországi szakasz céljába futnak be az országúti biciklisek. – Most már napról napra közeledünk a május 11-i célhoz. Ezen a napon lesz a befutó, körülbelül 17, azaz öt óra környékén, hétfőn. Azt kérem már most a város lakosságától, gondolják át, hogy ezen a hétfői napon hol lesznek, mit csinálnak. Hogyan lesznek részesei ennek a látszólag csak kerékpáros ünnepnek, ami sokkal több annál – mondta el Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

A rangos nemzetközi sportesemény nemcsak a kerékpározás szerelmeseit tölti el várakozással, hanem a Híradó által megkérdezett kanizsaiakat is. – Reméljük, hogy hosszú távon is és turisztikailag is Kanizsa egy kicsit elismertebb, felkapottabb lesz ezáltal. Több ilyen rendezvényt kéne idehozni. – S örülnek ennek az eseménynek? Kint lesznek? – Természetesen – fogalmazott Szabó István.

A versenyt komoly felkészülés előzi meg, hiszen a mintegy 180 versenyző és az őket kísérő mintegy háromezer fős személyzet mellett több tízezer látogató is Nagykanizsára érkezhet. A Girót megelőző hetekben három helyszínen várhatók építkezések. Az autópálya-lehajtónál táblákat és terelőszigeteket távolítanak el, a Vár utcai vasúti átjárót gumilapokkal egyenlítik ki, a Zrínyi utcai és a Király utcai csomópontban található körforgalmat pedig félig el kell majd bontani. – A munkálatokat teljes egészében a Közút végzi majd el, tehát mi csak elszenvedői leszünk ennek. Lehetőleg ez úgy fog történni, hogy minél kevésbé zavarják a forgalmat, és amennyire lehet, biztosított legyen mellettük az eljárás. Némi lassulásra számítani kell, de lázárások ekkor még nem történnek meg. Ami igazán felbolydítja majd a település életét, és azt mondhatjuk, hogy lezárások és módosítások lesznek, az abban a két napban lesz, amiben maga az esemény zajlik – hangsúlyozta Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A sportesemény kiadással is jár, melyet, vagy melynek egy részét a jelenlegi információk szerint a város önkormányzatának kell állnia. – Vannak olyan előzetes hírek, amelyek bizonyos forrásokat fedeznének, de még nincsen semmi konkrét megállapodás a város és a szervezők között. Így ezt nem tudjuk biztosra venni, ezért úgy kell készülnünk, hogy minden forrást, ami a versenyre fordításra kerül a tavasz folyamán – a következő négy hónapban, hiszen négy hónap múlva befutó lesz – azt nekünk kell előteremteni az idei költségvetésünkben. Jelenleg 50 és 100 millió forint közötti összeggel számolunk – fogalmazott Horváth Jácint fejlesztési és költségvetési tanácsnok.

A szervezők a városlakók folyamatos tájékoztatása mellett számos olyan programot is rendeznek, melyek az eseményre való ráhangolódást segítik. Ilyen volt például az a hatvan kilométeres túra is, amit az elmúlt hétvégén, a tragikus körülmények között elhunyt olasz kerékpárversenyző, Marco Pantani tiszteletére rendeztek.  – Minden eseményen – legyen az egy gasztronómiai fesztivál, mint például a fánkfesztivál – jelen leszünk. A város lakói egyre többször fognak találkozni a rózsaszín színnel, a Giro d’Italiaval azért, hogy május 11-én, amikor megérkezik a mezőny, mindenki pontosan tudja, ez a kerékpárverseny miről szól – mondta el Radics Bálint, a Giro Nagykanizsa 2020 kerékpárosügyi referense. A Giro-ra való hangolódás folytatódik: január 30-án, 100 nappal a verseny előtt a magyarországi helyszínek legfontosabb szimbólumai rózsaszínben jelennek meg. Nem lesz kivétel ez alól Nagykanizsa sem, itt a Csónakázó-tónál lévő kilátó ölti magára a verseny jellegzetes színét. 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu