+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Véget ért az ökumenikus imahét Nagykanizsán
2020. január 27. hétfő 15:47
Véget ért az ökumenikus imahét Nagykanizsán
A lelkiségi programsorozat utolsó alkalmát szombaton tartották az evangélikus gyülekezeti teremben.
Nagykanizsa

Véget ért az ökumenikus imahét Nagykanizsán. A lelkiségi programsorozat utolsó alkalmát szombaton tartották az evangélikus gyülekezeti teremben. Az istentiszteletet követően szeretetvendégségre várták a katolikus, evangélikus és református közösségek tagjait. A világszerte megünnepelt imahét középpontjában Pál apostol hajótörése és máltai megmenekülése állt. A nagykanizsai evangélikus gyülekezetbe járó gyerekek – erre a történetre utalva – színes papírcsónakokat készítettek a záró alkalomra. – Ezekre került fel az a jelmondat, amely az Apostolok cselekedetei végén is olvasható, hogy nem mindennapi szeretetet és emberséget éltek meg azok, akik megmenekültek, és így Isten ügyében tovább folytathatták az útjukat – mondta el Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

Az istentisztelet igehirdetője ezúttal Csorba Tamás, a Szent József-templom plébánosa volt. Mint fogalmazott: Pál története hitben és bátorságban mutat példát minden keresztény számára. – Nem kell megijednünk a világtól, nem kell megijednünk az egyház és Isten ellenségeitől. Ahogy Szent Pál emberségre talált a barbárok között, úgy nekünk is bíznunk kell az emberi jóakaratban, akkor is, ha nagyon sok támadással, rosszindulattal találkozunk. Habár itt még nem folyik a vér, tőlünk egy kicsit távolabb már igen, üldözik a keresztényeket, nekünk mégis hinnünk kell abban, hogy Isten hatalmas ma is – fogalmazott Csorba Tamás, a Szent József-templom plébánosa. Az idei, máltaiak által összeállított programban minden nap más téma került a középpontba, így például a megbékélés, a reménység, a vendégszeretet és a nagylelkűség. Az ökumenikus imahét Nagykanizsán éppen Szent Pál apostol megtérésének ünnepén ért véget.

Galéria
további friss hírek
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
22
máj.
17:52
3
Nagykanizsa
A megkérdezett szakértő szerint az enyhítéseknek köszönhetően némileg ugyan javult a helyzet, de szinte kizárólag a maximum kétéves gépjárműveket keresik jelenleg az érdeklődők.
22
máj.
17:41
5
Nagykanizsa
A megújuló területen zajló munkák jelenlegi állapotáról ma reggel tájékoztatta a kivitelező Balogh László polgármestert és Cseresnyés Péter államtitkárt, országgyűlési képviselőt.
22
máj.
17:35
4
Nagykanizsa
A járványügyi görbe csökkenése bizakodásra ad okot, amely szerint a járvány első szakaszának végén vagyunk – egyebek mellett ez is elhangzott az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.
22
máj.
17:26
4
Nagykanizsa
A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a kutatók – a munka egyik helyszíne pedig Nagykanizsa lett.
21
máj.
16:08
4
Nagykanizsa
A napközis táborok mellett az ottalvós táborokra is lesz lehetőség. Tegnap este megjelent a közlönyben a szabályozás, az érintettek pedig gőzerővel elkezdték a nyári időszak szervezését Kanizsán is.
21
máj.
15:48
4
Nagykanizsa
Az eseményen olyan felnőtt- és gyermekkórusok vesznek részt szerte az országból, amelyek az elmúlt időszakban karanténkoncertekkel örvendeztették meg a nagyközönséget.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
03:25
Info blokk
03:35
Lapozó
06:30
Info blokk
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré: Krisz Rudi
08:10
Info blokk
08:20
Rotschild Klári legendái
09:10
Jazz-varázs: Equinox lemezbemutató koncert 2. rész
09:55
Info blokk
10:05
Lapozó
12:00
Sztárportré: Krisz Rudi
12:30
Rotschild Klári legendái
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.22

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – Zalában egy, az országban 37 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma 

KUTATÓMUNKA NAGYKANIZSÁN – A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a szakemberek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu