+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Az iskolák helyzete - most
2020. március 13. péntek 15:32
Az iskolák helyzete - most
Fokozottan ügyelnek a higiéniára a kanizsai iskolákban.
Nagykanizsa

Fokozottan ügyelnek a higiéniára a kanizsai iskolákban, két intézményben, a miklósfai és a Zrínyi-iskolában pedig arra kérik a szülőket, hogy ne kísérjék be a gyerekeket, illetve ne menjenek be értük. Van olyan iskola, ahol eddig is ez volt a gyakorlat. A Nagykanizsai Tankerületi Központhoz tartozó intézmények közül kettő jelezte az igazgatás felé, előzetes óvintézkedésként bevezetik, hogy a szülők csak az épületig kísérhetik a gyermekeket, illetve ott kell nekik várniuk őket.  -  Mindenfajta tájékoztatást a szülők és a gyerekek számára megadtunk. Különböző videókat is, amelyek a higiénés feladatokkal kapcsolatosak. Azon kívül, amikor a kormány bejelentette a vészhelyzetet, arra kértük a szülőket, hogy lehetőség szerint érkezéskor, távozáskor maradjanak kint, az udvaron, és ne a folyóson gyülekezzenek – mondta el Faller Zoltán, a Zrínyi-iskola intézményvezetője.

A Híradó úgy tudja, a miklósfai iskolában is ezt kérik a szülőktől. A Hevesi-iskolában viszont eddig is az volt a gyakorlat, hogy a szülők az intézményig kísérték és azon kívül várták a gyermekeket. Erre a jelenlegi helyzetben jobban ügyelnek az iskolában. - Mivel mi vagyunk a város legnagyobb iskolája – három osztályunk van évfolyamonként –, fokozottan vigyázunk mindig a tisztaságra és a fertőzésveszélyre is. Nálunk nem volt újdonság a kollégák számára, hogy fokozottan kell a személyi és az intézményi higiéniára figyelni. A megfelelő eszközeink megvannak, kaptunk fertőtlenítőszereket, ami most a vírussal kapcsolatos fertőtlenítést illeti. De nálunk amúgy is az a régen kialakult szokás, hogy a szülők délután kint várják a gyerekeket a bejárat előtt. Azok, akiknek fontos elintéznivalójuk van, nyilván be szoktak jönni, most annyiban változott a helyzet, kértük őket – és meg is értették – hogy ezen időszakon belül ne jöjjenek be, hanem telefonon értekezzünk. Kivételes esetben persze bejöhetnek, de ne akkor, amikor a gyerekek itt jönnek-mennek - fogalmazott szabó Erzsébet, a Hevesi-iskola intézményvezetője. Információink szerint a megelőzés érdekében bevezetett szigorításokat pozitívan fogadták a szülők.

Galéria
további friss hírek
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
22
máj.
17:52
3
Nagykanizsa
A megkérdezett szakértő szerint az enyhítéseknek köszönhetően némileg ugyan javult a helyzet, de szinte kizárólag a maximum kétéves gépjárműveket keresik jelenleg az érdeklődők.
22
máj.
17:41
5
Nagykanizsa
A megújuló területen zajló munkák jelenlegi állapotáról ma reggel tájékoztatta a kivitelező Balogh László polgármestert és Cseresnyés Péter államtitkárt, országgyűlési képviselőt.
22
máj.
17:35
4
Nagykanizsa
A járványügyi görbe csökkenése bizakodásra ad okot, amely szerint a járvány első szakaszának végén vagyunk – egyebek mellett ez is elhangzott az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.
22
máj.
17:26
4
Nagykanizsa
A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a kutatók – a munka egyik helyszíne pedig Nagykanizsa lett.
21
máj.
16:08
4
Nagykanizsa
A napközis táborok mellett az ottalvós táborokra is lesz lehetőség. Tegnap este megjelent a közlönyben a szabályozás, az érintettek pedig gőzerővel elkezdték a nyári időszak szervezését Kanizsán is.
21
máj.
15:48
4
Nagykanizsa
Az eseményen olyan felnőtt- és gyermekkórusok vesznek részt szerte az országból, amelyek az elmúlt időszakban karanténkoncertekkel örvendeztették meg a nagyközönséget.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
02:40
Jazz-varázs: Equinox lemezbemutató koncert 2. rész
03:25
Info blokk
03:35
Lapozó
06:30
Info blokk
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré: Krisz Rudi
08:10
Info blokk
08:20
Rotschild Klári legendái
09:10
Jazz-varázs: Equinox lemezbemutató koncert 2. rész
09:55
Info blokk
10:05
Lapozó
12:00
Sztárportré: Krisz Rudi
12:30
Rotschild Klári legendái
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.22

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – Zalában egy, az országban 37 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma 

KUTATÓMUNKA NAGYKANIZSÁN – A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a szakemberek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu