+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Vasárnaptól nincsenek nyilvános misék az országban
2020. március 20. péntek 17:38
Vasárnaptól nincsenek nyilvános misék az országban
A történelmi egyházak kanizsai képviselői online szolgálják a híveket.
Nagykanizsa

A történelmi egyházak kanizsai képviselői online szolgálják a híveket. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, az Evangélikus Püspöki Tanács, valamint a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnöksége a koronavírus megjelenése miatt döntött így, a határozat visszavonásig érvényben marad. A lelki feltöltődést és a közös imádkozás lehetőségét az interneten próbálják biztosítani a történelmi egyházak kanizsai képviselői.

Elsők között, már a korlátozás elrendelése előtt próbálkozott internetes közvetítéssel a református gyülekezet. Az első, közösségi oldalon megosztott istentiszteletet is sokan követtek. A Híradónak Hella Ferenc elmondta, arra törekednek, hogy még jobb minőségben láthassák a hívek az istentiszteletet, illetve a bibliaórákat. – Most megpróbálunk technikailag is jobban rákészülni, s egy olyan kamerát beállítani, ami képes az élő, online egyenes adásban felcsatlakozni a netre. S van a videómegosztón is egy csoportunk, a Református Kanizsa, itt is lehet majd élőben nézni az istentiszteletet – fogalmazott.

A rendkívüli időszak végéig az Alsóvárosi templom is zárva marad. Ugyanakkor Csorba atya most vasárnap 18 órakor a Kanizsa TV adásában szól a hívekhez. – Próbálunk megtenni mindent, hogy a lelki igényeket ki tudjuk elégíteni. S különösen kérjük a híveket, hogy imádkozzanak, Szentírást olvassanak! S külön kérjük az időseket, s mindazokat, akikre a járvány fokozott elővigyázatossággal kell, hogy hasson, hogy maradjanak otthon! S tartsák be mindazon előírásokat, kéréseket, amelyeket a társadalom, a kormány kér tőlük – tette hozzá Csorba Tamás, a Szent József Plébánia plébánosa.

Makoviczky Gyula evangélikus lelkész kezdeményezésére szerdán egy közös, online balkonéneklést is szerveztek Kanizsán. Az ökumenikus programhoz Gölles Martin is csatlakozott.  – Természetesen nem volt kötelező balkonra kiállni, bár mi az evangélikus templom orgonabalkonján zenéltünk, de mindenki ott énekelt, ahol akart és tudott. A lényeg: ha fizikálisan nincs is rá lehetőség, legalább a virtuális térben együtt énekelhessünk. Bátorítunk mindenkit ilyen és ehhez hasonló közös éneklések szervezésére, mi a jövőben biztos, hogy jelentkezünk még a Facebookon – említette a fiatal zeneszerző.

A rendkívüli helyzet miatt bevezetett távoktatás a hittant is érinti. Böszörményi Géza stábunknak elmondta, a piarista tartományfőnökség elsők között reagált a kialakult helyzetre, így a kanizsai intézményben sem okozott problémát az átállás. – Érzékelték, hogy itt nagy változások lesznek, s elindult egy folyamat. Egy hete ki is jelölték a rendtartományi felelőst, aki az összes piarista iskola számára foglalkozik ezzel a kérdéssel. S megszülettek a pedagógiai irányelvek – mondta a Piarista-iskola vezetője.

Tegnap a polgármester is egyeztetett az egyházak kanizsai képviselőivel, akik felajánlották segítségüket Balog Lászlónak.

Galéria
további friss hírek
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
22
máj.
17:52
3
Nagykanizsa
A megkérdezett szakértő szerint az enyhítéseknek köszönhetően némileg ugyan javult a helyzet, de szinte kizárólag a maximum kétéves gépjárműveket keresik jelenleg az érdeklődők.
22
máj.
17:41
5
Nagykanizsa
A megújuló területen zajló munkák jelenlegi állapotáról ma reggel tájékoztatta a kivitelező Balogh László polgármestert és Cseresnyés Péter államtitkárt, országgyűlési képviselőt.
22
máj.
17:35
4
Nagykanizsa
A járványügyi görbe csökkenése bizakodásra ad okot, amely szerint a járvány első szakaszának végén vagyunk – egyebek mellett ez is elhangzott az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.
22
máj.
17:26
4
Nagykanizsa
A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a kutatók – a munka egyik helyszíne pedig Nagykanizsa lett.
21
máj.
16:08
4
Nagykanizsa
A napközis táborok mellett az ottalvós táborokra is lesz lehetőség. Tegnap este megjelent a közlönyben a szabályozás, az érintettek pedig gőzerővel elkezdték a nyári időszak szervezését Kanizsán is.
21
máj.
15:48
4
Nagykanizsa
Az eseményen olyan felnőtt- és gyermekkórusok vesznek részt szerte az országból, amelyek az elmúlt időszakban karanténkoncertekkel örvendeztették meg a nagyközönséget.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré: Krisz Rudi
08:10
Info blokk
08:20
Rotschild Klári legendái
09:10
Jazz-varázs: Equinox lemezbemutató koncert 2. rész
09:55
Info blokk
10:05
Lapozó
12:00
Sztárportré: Krisz Rudi
12:30
Rotschild Klári legendái
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.22

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – Zalában egy, az országban 37 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma 

KUTATÓMUNKA NAGYKANIZSÁN – A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a szakemberek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu