+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Édes kék napok
2020. március 27. péntek 15:05
Édes kék napok
Összefogásra hív az Alapítvány az Autista Gyermekekért.
Nagykanizsa

Összefogásra hív az Alapítvány az Autista Gyermekekért: a szervezet legújabb kampánya, az Édes kék napok egyszerre hívja fel a figyelmet az autizmusra, valamint a járványveszély miatt nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások támogatására.

A március 25-én indult virtuális, a Facebookon elérhető akcióhoz bárki csatlakozhat, aki megkóstolja a kampány kék tortáját, esetleg maga készít valamilyen süteményt, amelyet az autizmus színe, inspirált.

– A HeniCuki felajánlotta, hogy a tiszteletünkre készít egy kék tortát, amelyet meg lehet rendelni, illetve házhoz is szállítják akár. A virtuális térben pedig a #maradjotthon jegyében azt szeretnénk kérni, hogy készítsen mindenki otthon egy olyan süteményt, amelyet a kék szín inspirált. A fotót töltsék fel az #edeskeknapok, illetve a #lightitupblue, magyarul „ragyogj kékben” hashtagekkel. Így egy virtuális közösséget tudunk alkotni, amely az autizmusra hívja fel a figyelmet – mondta el kérdésünkre Győrfy Anikó, az Alapítvány az Autista Gyermekekért kuratóriumi elnöke.

A kampány fővédnöke Cseresnyésné Nagy Lívia és Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője videóüzenetben hangsúlyozta az akció jelentőségét.

– Ha másként nem, de legalább így, egy videóüzenetben elmondhatom, hogy mennyire fontosnak érzem azt, hogy felelősséget mutassunk azok iránt, akik valami miatt nehezebb helyzetben vannak az átlagosnál. Különösen igaz ez most az autizmus világnapja alkalmából. Az Édes kék napok is arról szól, hogy figyeljünk jobban oda egymásra, támogassuk az autista gyerekeket, illetve ezekben a nehéz napokban fogjunk össze mindannyian – hangzik el a klipben.

A kezdeményezést megosztásokkal, videóüzenetekkel is lehet támogatni. Az Édes kék napok április 4-ig tart, így magában foglalja az autizmus világnapját, amely április 2-án van.

Fotók: Édes kék napok

Galéria
további friss hírek
22
máj.
18:02
4
Nagykanizsa
A személyes ügyintézés során a vírushelyzet miatt bizonyos szabályokat be kell tartani.
Újra van lehetőség személyes ügyintézésre a Tripammer utcai köztemető gondnokságán. A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy – a megfelelő..tovább olvasom
22
máj.
17:57
4
Nagykanizsa
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, de a kesztyűzés továbbra sem engedélyezett.
Az enyhítések miatt ismét együtt készülhetnek a kanizsai bunyósok, a megszokott felkészülési forma azonban még nem állt vissza, hiszen a vírus elleni védekezés jelenlegi szabályai miatt a küzdelem..tovább olvasom
22
máj.
17:52
3
Nagykanizsa
A megkérdezett szakértő szerint az enyhítéseknek köszönhetően némileg ugyan javult a helyzet, de szinte kizárólag a maximum kétéves gépjárműveket keresik jelenleg az érdeklődők.
22
máj.
17:41
5
Nagykanizsa
A megújuló területen zajló munkák jelenlegi állapotáról ma reggel tájékoztatta a kivitelező Balogh László polgármestert és Cseresnyés Péter államtitkárt, országgyűlési képviselőt.
22
máj.
17:35
4
Nagykanizsa
A járványügyi görbe csökkenése bizakodásra ad okot, amely szerint a járvány első szakaszának végén vagyunk – egyebek mellett ez is elhangzott az Operatív Törzs mai tájékoztatóján.
22
máj.
17:26
4
Nagykanizsa
A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a kutatók – a munka egyik helyszíne pedig Nagykanizsa lett.
21
máj.
16:08
4
Nagykanizsa
A napközis táborok mellett az ottalvós táborokra is lesz lehetőség. Tegnap este megjelent a közlönyben a szabályozás, az érintettek pedig gőzerővel elkezdték a nyári időszak szervezését Kanizsán is.
21
máj.
15:48
4
Nagykanizsa
Az eseményen olyan felnőtt- és gyermekkórusok vesznek részt szerte az országból, amelyek az elmúlt időszakban karanténkoncertekkel örvendeztették meg a nagyközönséget.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
03:35
Lapozó
06:30
Info blokk
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré: Krisz Rudi
08:10
Info blokk
08:20
Rotschild Klári legendái
09:10
Jazz-varázs: Equinox lemezbemutató koncert 2. rész
09:55
Info blokk
10:05
Lapozó
12:00
Sztárportré: Krisz Rudi
12:30
Rotschild Klári legendái
13:20
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
18:30
Balasport
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
19:35
Kukkantó
20:05
Egis Körmend – Atomerőmű SE NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés
21:30
Múlt-kor
22:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet, Egészségügyi percek
22:35
Lapozó
híradó 2020.05.22

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – Zalában egy, az országban 37 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma 

KUTATÓMUNKA NAGYKANIZSÁN – A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésével kilenc városból származó szennyvízmintákat vizsgálnak a szakemberek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu