+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Edzés otthon
2020. március 27. péntek 15:28
Edzés otthon
A nassolás visszafogása és az onlájn edzések is segíthetnek a plusz kilók felszedésének elkerülésében.
Nagykanizsa

A nassolás visszafogása és az onlájn edzések is segíthetnek a plusz kilók felszedésének elkerülésében – állítják a szakemberek. Ráadásul a rendszeres testmozgás fontos az egészség megőrzése érdekében (nem a koronavírus ellen) és unaloműzésre is jó. Több kanizsai fitneszterem edzői gárdája is a közösségi oldalakon élőben közvetített tréningekkel próbálja mozgásban tartani az érdeklődőket. A legtöbb labdajátékot űző fiatal pedig – egyebek mellett – otthon elvégezhető, egyéni edzéstervek segítségével készül a visszatérésre.

Bár a veszélyhelyzet kihirdetésekor nem volt kötelező, de a megelőzés és az egészségvédelem okán múlt hét péntekig már minden kanizsai terem bezárt. Az első a kiskanizsai sport- és szabadidőközpont volt, ahol azonban hétfőtől online folytatódott a munka. A plusz kilók elleni harc a jelen helyzetben sem reménytelen, de a szakértők szerint az eddigieknél jobban ajánlott odafigyelni a megfelelő étkezésre.

– Az anyagcserénk lelassul, kevesebb lesz az energiafelhasználás, s így sokkal könnyebben raktározunk, s akár felesleget is könnyebben szedünk fel. Mindenképpen érdemes odafigyelni arra, hogy ne együnk túl nagy mennyiséget. Próbáljunk itt is egy napirendet betartani, tehát ne együnk óránként, kevesebbet rágcsáljunk – fogalmazott Molnár Zsófia csoportos edző.

Nincsenek könnyű helyzetben a csapatsportágak képviselői sem. A jelenlegi helyzetben az FC Nagykanizsa fiataljainak is a az otthoni felkészülés maradt, ezt azonban profi edzéstervekkel segítik a klub edzői. – Napirendi ajánlások, különböző mobilizációs, erősítő, stabilizációs, illetve a kondicionális képességet fejlesztő gyakorlatokat mutatunk a gyerekeknek. S ezt specializáltuk egyébként a versenyző korosztályra, a 12 év fölötti korosztályainkra. S meg kell említeni azt, hogy az utánpótlásedzőim közül Király Laciék nagyon komoly videós szakmai anyagot állítottak össze a kiskorosztályok számára – mondta Bene Gábor utánpótlásért felelős szakmai igazgató.

A két szakembertől további tanácsokat és részleteket tudhatnak meg ma esti sportmagazinunkból, amelyben lesz egy interjú a kanizsai vízilabdacsapat ügyvezetőjével is.

Galéria
további friss hírek
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Edzésben az FC Nagykanizsa
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Óvodai élet Kanizsán
29
máj.
17:52
4
Zalakaros
A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban.
29
máj.
17:20
4
Nagykanizsa
A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban.
29
máj.
17:16
4
Nagykanizsa
Az illatos, nagy virágokat hozó növény idén is betartotta a hagyományt és éppen a Szentlélek kiáradásának ünnepén mutatja legszebb arcát.
29
máj.
17:08
4
Nagykanizsa
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban.
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban. Bár a hazai forgalomban lévő szerek nem tartalmaznak akkora számban alkoholt, mint a tengerentúliak, de a szakemberek szerint nem árt figyelni a..tovább olvasom
29
máj.
16:45
4
Nagykanizsa
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes.
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes. A kanizsai gyermekzenekarnak sem volt könnyű az elmúlt időszak, de a karantén alatt sem tétlenkedtek. Nem vagyunk borúlátóak, reméljünk hamarosan..tovább olvasom
29
máj.
16:24
4
Becsehely
A projekt részeként a fogyatékkal élők, a pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek számára kettő 12 férőhelyes lakóépületet és egy szolgáltatóközpontot alakítanak ki a dél-zalai településen.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
12:00
Múlt-kor
12:30
Heti Híradóink
13:45
14:15
Kommentár nélkül – heti válogatás
14:45
15:15
Napi Kanizsa - újranéző
15:45
16:15
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Szentmise/Istentisztelet
19:10
Sztárportré: Auguszt Bárió
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Hidas Frigyes – az „utolsó magyar romantikus” zeneszerző
20:40
Cápák a keresőmben
21:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
21:40
Lapozó
híradó 2020.05.29

BEZÁRT A DKG – Az utolsó hónapokban mindössze 80 ember maradt állományban az egykor 2000 főnek is munkát biztosító vállalatban.  

ÉRTÉKELŐ – Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu