+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Népszerű szakok a nyolcadikosok körében
2020. május 20. szerda 15:20
Népszerű szakok a nyolcadikosok körében
A tanulók mintegy 90 százalékát abba az iskolába vették fel, amit első helyen jelöltek meg.
Nagykanizsa

Jól sikerültek azok a felvételik, melyekre a 8. évfolyam befejeztével jelentkeztek a diákok olyan intézményekbe, ahol figyelembe veszik az írásbeli eredményét. A tanulók mintegy 90 százalékát abba az iskolába vették fel, amit első helyen jelöltek meg. Stábunk azt is megtudta, hogy a digitális munkarend kialakítása óta jól boldogultak a pedagógusok és a nebulók. 

Nagy számban mennek továbbtanulni gimnáziumokba a Zrínyi Miklós Általános Iskola tanulói. A végzős diákok közel 65 százaléka jelentkezett gimikbe, 30 százaléka technikusi iskolákba, 7-8 százaléka pedig szakmunkásképzőbe.

-Intézményünkből még mindig nagy számban mennek gimnáziumba, illetve szakgimnáziumba a tanulók. Ennek nyilván örülünk és azért a szakmai programunk is ez irányban mutat, hogy a gyerekeket jól felkészítsük ezekre a felvételikre és a következő iskolafokra, főleg gimnáziumokra. Ezért van két nyelvtanítás és nívócsoportos osztályaink. Tehát én azt gondolom, hogy sikeres felvételin vannak túl a nyolcadikosok- mondta Faller Zoltán, a Zrínyi Miklós Általános Iskola igazgatója.

A digitális oktatás először mindenkinek szokatlan volt. A tapasztalat mindkét iskolából pozitív. Az új módszer fejlődést hozott az iskolásoknak tanároknak egyaránt. A tapasztalatok szerint valamennyien becsületesen végezték a feladatokat. 

-Szépen megtanulták. Az elején voltak elakadások, de nagyon gyorsan belejött a pedagógus oldal és a diák oldal is, úgyhogy ez nálunk jól működik, merem mondani. Mindig vannak visszajelzések, mi is tartjuk a tanárokkal egymás között a kapcsolatot. A vezetéssel is és a helyetteseken keresztül főleg és a kollégák is egymás között. Az osztályfőnökök azokkal a szaktanárokkal, akik az osztályukban tanítanak és tudják a feladatokat úgy koordinálni, hogy ne legyen túlterhelt a gyerek- árulta el Szabó Erzsébet, a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatója.

Az osztálytermeket nem díszítik fel a tanév végére, ugyanis az általános iskolákban elmaradnak a hagyományos ballagások. A koronavírus-járványra tekintettel a szülők jelenléte nélkül és maszkban tartható csak meg ilyen rendezvény. Az oskolák vezetői szerint azonban egy jó elképzelés az, hogy egy személyes búcsúzóra találkozzanak a végzett diákok és pedagógusaik. 

 

 

Galéria
további friss hírek
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Edzésben az FC Nagykanizsa
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Óvodai élet Kanizsán
29
máj.
17:52
4
Zalakaros
A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban.
29
máj.
17:20
4
Nagykanizsa
A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban.
29
máj.
17:16
4
Nagykanizsa
Az illatos, nagy virágokat hozó növény idén is betartotta a hagyományt és éppen a Szentlélek kiáradásának ünnepén mutatja legszebb arcát.
29
máj.
17:08
4
Nagykanizsa
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban.
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban. Bár a hazai forgalomban lévő szerek nem tartalmaznak akkora számban alkoholt, mint a tengerentúliak, de a szakemberek szerint nem árt figyelni a..tovább olvasom
29
máj.
16:45
4
Nagykanizsa
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes.
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes. A kanizsai gyermekzenekarnak sem volt könnyű az elmúlt időszak, de a karantén alatt sem tétlenkedtek. Nem vagyunk borúlátóak, reméljünk hamarosan..tovább olvasom
29
máj.
16:24
4
Becsehely
A projekt részeként a fogyatékkal élők, a pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek számára kettő 12 férőhelyes lakóépületet és egy szolgáltatóközpontot alakítanak ki a dél-zalai településen.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
13:45
14:15
Kommentár nélkül – heti válogatás
14:45
15:15
Napi Kanizsa - újranéző
15:45
16:15
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Szentmise/Istentisztelet
19:10
Sztárportré: Auguszt Bárió
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Hidas Frigyes – az „utolsó magyar romantikus” zeneszerző
20:40
Cápák a keresőmben
21:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
21:40
Lapozó
híradó 2020.05.29

BEZÁRT A DKG – Az utolsó hónapokban mindössze 80 ember maradt állományban az egykor 2000 főnek is munkát biztosító vállalatban.  

ÉRTÉKELŐ – Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu