+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / 14 kutya került a nagykanizsai állatmenhelyre Letenyéről
2020. május 21. csütörtök 15:24
14 kutya került a nagykanizsai állatmenhelyre Letenyéről
Az ebek egy romániai hölgy tulajdonában voltak, a kutyák gazdája a segítségkérés után önként mondott le állatairól, az ügy kapcsán rendőrségi feljelentés nem történt.
Nagykanizsa

14 kutya került a nagykanizsai állatmenhelyre Letenyéről. Az ebek egy romániai hölgy tulajdonában voltak, családi házban éltek. A kutyák gazdája a segítségkérés után önként mondott le állatairól, az ügy kapcsán rendőrségi feljelentés nem történt. Szerkesztőségünket a telep vezetője kereste meg – elmondása szerint tudnak hasonló esetekről, de az állatvédő szervezetek segítségét elenyésző esetben kérik. 

- Pár héttel ezelőtt keresett meg minket először a kutyák gazdája, az anyagi helyzete és körülményei úgy alakultak, hogy nem képes ellátni a kutyáit. Szó szerint élelemre nincs pénze, orvosi ellátásra nincs pénze. Felvettük a kapcsolatot a letenyei önkormányzattal és a jegyzővel, akik maximálisan partnerek voltak ebben, hogy segítsünk, illetve a hölgy is lemondott a kutyáiról – mondta el Skanecz Tamás, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője.

A letenyei önkormányzat előtt ismert volt az eset. Korábban már lakossági bejelentések is érkeztek a hivatalhoz. A település vezetője úgy fogalmazott: mihamarabb megoldást szerettek volna találni.

- Szerződésünk van a nagykanizsai állatmenhellyel, hiszen ők tudják a szakmaiságot és az elszállítással kapcsolatos teendőket elvégezni. Nyilván ez további költségeket generál az önkormányzat esetében, irtt is az önkormányzat téríti meg a díjakat – fogalmazott Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

A menhelyre került kutyák gazdájáról elmondták az állatvédők: alapvetően jószándékú, állatbarát illetőről van szó. A befogadott és úgymond „felszaporult” ebei számára már nem tudta biztosítani a létet. Kérdésünkre a Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályának vezetője elmondta: Ebben az ügyben rendőrségi feljelentés nem történt. Egyébként csak olyan esetben járhat el a hatóság, amely bűncselekményre utal.

- A hatályos büntetőjog alapján állatkínzást az követ el, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, illetve olyan bánásmódot alkalmaz vele, amely alkalmas arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. Illetve állatkínzást követ el az is, aki gerinces, vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja, illetve kiteszi –tudtuk meg Trencsényi Gyulától, az NKRK vizsgálati alosztályvezető alezredesétől.

Az eljárások során a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az ügyeket. Az alezredes azt is elmondta: éves szinten nagyjából 20 esetben kell eljárniuk – elsősorban nem bántalmazás, hanem a nem megfelelő tartási körülmények miatt. A nagykanizsai menhelyre került ebek alultápláltak, bolhásak, az állatorvosi kivizsgálás és kezelés után a remények szerint örökbefogadhatóak lesznek.

Galéria
további friss hírek
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Edzésben az FC Nagykanizsa
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Óvodai élet Kanizsán
29
máj.
17:52
4
Zalakaros
A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban.
29
máj.
17:20
4
Nagykanizsa
A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban.
29
máj.
17:16
4
Nagykanizsa
Az illatos, nagy virágokat hozó növény idén is betartotta a hagyományt és éppen a Szentlélek kiáradásának ünnepén mutatja legszebb arcát.
29
máj.
17:08
4
Nagykanizsa
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban.
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban. Bár a hazai forgalomban lévő szerek nem tartalmaznak akkora számban alkoholt, mint a tengerentúliak, de a szakemberek szerint nem árt figyelni a..tovább olvasom
29
máj.
16:45
4
Nagykanizsa
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes.
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes. A kanizsai gyermekzenekarnak sem volt könnyű az elmúlt időszak, de a karantén alatt sem tétlenkedtek. Nem vagyunk borúlátóak, reméljünk hamarosan..tovább olvasom
29
máj.
16:24
4
Becsehely
A projekt részeként a fogyatékkal élők, a pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek számára kettő 12 férőhelyes lakóépületet és egy szolgáltatóközpontot alakítanak ki a dél-zalai településen.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
13:45
14:15
Kommentár nélkül – heti válogatás
14:45
15:15
Napi Kanizsa - újranéző
15:45
16:15
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Szentmise/Istentisztelet
19:10
Sztárportré: Auguszt Bárió
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Hidas Frigyes – az „utolsó magyar romantikus” zeneszerző
20:40
Cápák a keresőmben
21:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
21:40
Lapozó
híradó 2020.05.29

BEZÁRT A DKG – Az utolsó hónapokban mindössze 80 ember maradt állományban az egykor 2000 főnek is munkát biztosító vállalatban.  

ÉRTÉKELŐ – Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu