+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A tanév végéig marad a digitális munkarend
2020. május 21. csütörtök 16:08
A tanév végéig marad a digitális munkarend
A napközis táborok mellett az ottalvós táborokra is lesz lehetőség. Tegnap este megjelent a közlönyben a szabályozás, az érintettek pedig gőzerővel elkezdték a nyári időszak szervezését Kanizsán is.
Nagykanizsa

A tanév végéig marad a digitális munkarend az oktatási intézményekben, az óvodák és bölcsődék azonban hétfőtől ismét kinyitnak. A napközis táborok mellett az ottalvós táborokra is lesz lehetőség. Tegnap este megjelent a közlönyben a szabályozás, az érintettek pedig gőzerővel elkezdték a nyári időszak szervezését Kanizsán is. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szerda esti bejelentése sok kérdésre választ adott, amely már jó ideje foglalkoztatta a szülőket. Eszerint a főváros kivételével hétfőtől ismét a veszélyhelyzet előtti munkarendben működnek a bölcsődék és óvodák. A Nagykanizsa Központi Óvoda tagintézményeibe járó gyermekek szüleinek pénteken 9 óráig kell jelezni az intézmény felé, hogy jövő héttől igénybe veszik-e az óvodai ellátást. Az iskolák esetében kicsit más a helyzet, ugyanis a tanév végéig, vagy június 15-ig megmarad a digitális oktatás, de az intézmények bizonyos feltételekkel kinyithatnak. 

- Június 2-től engedélyezzük ugyanakkor az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása - mondta el Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Folytatódhat a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása, valamint júniusban minden intézményben meg kell szervezni az ügyeletet – mondta az államtitkár. Ennek megfelelően a Nagykanizsai Tankerületi Központ intézményeiben június 26-ig biztosítják a tanulók kiscsoportos felügyeletét, ellátását, illetve foglalkoztatását. A szerdai kormányrendelet szerint a tanév végétől napközis és ottalvós táborok is tarthatók. A tervek szerint a Csónakázó tónál lévő Zöldtábor június 29-től várja majd a diákokat. Az előző évekhez hasonlóan azonban már több táborszervező is hirdeti lehetőségeit. A Zalaerdő Zrt. ezúttal is több lehetőséget kínál a gyermekeknek.

- A kormány döntése értelmében pár napja látott napvilágot a hír, hogy a napközis táborokat meg lehet szervezni, úgyhogy gőzerővel nekiálltunk szervezni azokat. A tegnapi hír kapcsán a kolléganőim a közjóléti osztályon már szervezik az ottalvós táborokat is, hiszen nagyon nagy igény van rá, hogy a gyermekeket tudják elhelyezni a szülők, emellett pedig sok visszajáró gyermekünk van, hiszen sok érdekes programmal várjuk őket - fejtette ki Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR-előadója.

A Swans Tánciskola táboroztatása 20 éves múltra tekint vissza. Idén nyáron is lehetőséget adnak a közös élmények szerzésére, amelyre rendkívül nagy az érdeklődés.

- Hosszú volt ez a két hónap, amikor bezárva voltak a családok az otthonaikban. Kikívánkozik a felnőtt és a gyermek is, a szülők próbálják ezt a lehetőséget megadni, a gyermekeknek pedig kellenek a társak. Hogy miben lesz más ez a tábor? Igyekszünk még inkább arra odafigyelni, hogy minél több időt legyünk a szabadban - hangsúlyozta Pulai Lászlóné , a SWANS Tánciskola vezetője.

A szakemberek a táborok kapcsán továbbra is a zsúfoltság elkerülésére, a higiéniai szabályok fokozott figyelmére és betartására kérték a szervezőket.

Galéria
további friss hírek
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Edzésben az FC Nagykanizsa
29
máj.
18:00
1
Nagykanizsa
Óvodai élet Kanizsán
29
máj.
17:52
4
Zalakaros
A koronavírus-járvány miatt ugyan 4 hetet csúszott a szezonkezdés, de így sem számítanak rossz idényre a közeli fürdővárosban.
29
máj.
17:20
4
Nagykanizsa
A tagok a tavalyi évet a korábbiaknál sikeresebb esztendőként értékelték és hasonló folytatásban bíznak az előttük álló időszakban.
29
máj.
17:16
4
Nagykanizsa
Az illatos, nagy virágokat hozó növény idén is betartotta a hagyományt és éppen a Szentlélek kiáradásának ünnepén mutatja legszebb arcát.
29
máj.
17:08
4
Nagykanizsa
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban.
Kigyulladt egy autóban felejtett kézfertőtlenítő a napokban az Amerikai Egyesült Államokban. Bár a hazai forgalomban lévő szerek nem tartalmaznak akkora számban alkoholt, mint a tengerentúliak, de a szakemberek szerint nem árt figyelni a..tovább olvasom
29
máj.
16:45
4
Nagykanizsa
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes.
Két új klippel is jelentkezett az elmúlt időszakban a Napsugár Együttes. A kanizsai gyermekzenekarnak sem volt könnyű az elmúlt időszak, de a karantén alatt sem tétlenkedtek. Nem vagyunk borúlátóak, reméljünk hamarosan..tovább olvasom
29
máj.
16:24
4
Becsehely
A projekt részeként a fogyatékkal élők, a pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek számára kettő 12 férőhelyes lakóépületet és egy szolgáltatóközpontot alakítanak ki a dél-zalai településen.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
12:30
Heti Híradóink
13:45
14:15
Kommentár nélkül – heti válogatás
14:45
15:15
Napi Kanizsa - újranéző
15:45
16:15
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Szentmise/Istentisztelet
19:10
Sztárportré: Auguszt Bárió
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Hidas Frigyes – az „utolsó magyar romantikus” zeneszerző
20:40
Cápák a keresőmben
21:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
21:40
Lapozó
híradó 2020.05.29

BEZÁRT A DKG – Az utolsó hónapokban mindössze 80 ember maradt állományban az egykor 2000 főnek is munkát biztosító vállalatban.  

ÉRTÉKELŐ – Közgyűlést tartott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
nfv-pannonia
hellozalakaros
hellozalakaros
hellozalakaros
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu